16211327.520995.8911

 

До Федерації профспілок України надійшло звернення Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок, в якому висловлюється занепокоєння новими розцінки за послуги з бронювання квитків для груп дітей, які влітку направляються на оздоровлення до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Вони встановлені у розмірі 50 гривень для дитини і 200 гривень для дорослого відповідним наказом Акціонерного товариства «Українська залізниця» від 15.01.2019 №027.

Федерація профспілок України звернулася з відповідним запитом до Укрзалізниці стосовно надання профспілкам конкретних роз’яснень щодо такої плати за кожне замовлене місце для дитини чи щодо групи дітей. ФПУ нагадала також, що державне підприємство-монополіст, яким є Українська залізниця, має виконувати, поряд з піклуванням про збільшення своїх прибутків, і певну соціальну функцію, встановлюючи помірні ціни на свої послуги для перевезення груп дітей.

Лист аналогічного змісту надіслано й міністру інфраструктури України Омеляну В.В. У ньому ФПУ звертається з пропозицією дати відповідне доручення АТ «Українська залізниця» щодо встановлення на попередньому рівні (32 грн) оплати послуг з резервування місць для груп дітей за заявками профспілкових організацій (профоб’єднань). А також дати доручення щодо внесення змін до пункту 4.6 розділу 4 діючих Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України, затверджених наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 27.12.2006 № 1196 щодо можливості викупу проїзних документів для груп дітей не пізніше, ніж за 7 робочих днів до дати відправлення, а не протягом 3 днів з дати замовлення, як це здійснюється нині.

Про розгляд звернень буде поінформовано додатково.

 

Департамент профспілкового руху

та зв’язків з громадськими організаціями