20190327 142356

 

У приміщенні оновленого Будинку спілок 27 березня 2019 року відбулося засідання Виконавчого комітету Молодіжної ради ФПУ.

У засіданні взяли участь члени Виконкому Молодіжної ради ФПУ, член Постійної комісії Ради ФПУ з питань роботи з молоддю Світлана Ліщук, керівник департаменту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями апарату ФПУ Лариса Ровчак, запрошені. Головував на засіданні Голова Молодіжної ради ФПУ Антон Смородін.

Відкрив засідання заступник Голови Федерації профспілок України Євген Драп’ятий. Він відзначив важливість ролі молоді у процесі модернізації профспілок, пошуку можливостей подолання викликів, які сьогодні стоять перед профспілковим рухом України.

Члени Виконкому наголосили на необхідності активізації роботи Молодіжної ради ФПУ та молодіжних органів всеукраїнських профспілок та профоб’єднань з метою напрацювання шляхів подолання загроз, які постають перед молоддю сьогодні, розробки нових мотиваційних методів залучення молоді до профспілок.

На засіданні було обговорено низку гострих молодіжних питань, зокрема заступник голови Профспілки працівників освіти і науки України Ольга Чабанюк виступила із інформацією щодо антиконституційного проекту Закону про зміни до Закону України "Про профспілки, їх права та гарантії діяльності" (щодо діяльності студентських профспілок, реєстр № 3474 від 07.02.2019) включеного до порядку денного десятої сесії Верховної Ради України. Прийняття даного законопроекту спрямоване на обмеження конституційних прав громадян України, звужує обсяг існуючих прав осіб, що навчаються на участь у професійних спілках, обмежує права і гарантій профспілок, порушує міжнародні конвенції та Конституцію України в цілому! Виконкомом прийнято рішення про направлення листа-звернення на ім’я Народного депутата України, першого заступника Голови Комітету ВР України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Капліна С.М.

Виконавчим комітетом Молодіжної ради ФПУ прийнято рішення про проведення 19-го квітня 2019 року засідання Молодіжної ради ФПУ та доручено Голові Молодіжної ради ФПУ прозвітувати про проведену роботу у 2018 році.

 

20190327 142345

 

20190327 142407 

 

20190327 160638

 

 

Департамент профспілкового руху

та зв’язків з громадськими організаціями апарату ФПУ