111 DSC 3145

 

22 жовтня у ПАТ «Укртелеком» відбулася Всеукраїнська селекторна нарада з питань підсумків оздоровчої кампанії 2019 року за участю заступника міністра соціальної політики України, заступника міністра охорони здоров’я України, представників центральних органів виконавчої влади – членів центрального міжвідомчого штабу з питань оздоровлення та відпочинку дітей, а також фахівців департаменту профспілкового руху апарату ФПУ.

Обговорюючи складові оздоровчого процесу, учасники заходу приділили особливу увагу питанням оздоровлення дітей пільгових категорій. Порушувалися під час селекторної наради і питання контролю за якістю надання оздоровчих послуг, збереження мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, ефективного використання бюджетних коштів тощо.

У своєму виступі керівник департаменту профспілкового руху апарату ФПУ Лариса Ровчак наголосила, що цього року профспілки змогли оздоровити 192 тис. дітей, що на 10 тис. менше, ніж у минулому році. Причиною зменшення числа оздоровлених дітей є здебільшого фінансова неспроможність батьків. Так, украй обмежені в оздоровленні своїх дітей працівники низки галузей з невисокою заробітною платою. Окрім цього, тривалий час залишаються невирішеними проблеми, які ускладнюють дитяче оздоровлення. Це і відсутність державної преференції тим підприємствам, які утримують об’єкти соціальної сфери, в тому числі дитячі оздоровчі заклади, і високі податки на землю та нерухоме майно для дитячих оздоровчих закладів, які не є державними чи комунальними, і діючі законодавчі обмеження щодо часткового використання коштів соціального страхування на дитяче оздоровлення, що спричинює додаткове фінансове навантаження на батьків.

Заступник міністра соціальної політики України Олег Коваль назвав пріоритетні завдання для підготовки оздоровчої кампанії 2020 року: підвищення якості надання оздоровчих послуг, створення безпечних умов перебування дітей у закладах оздоровлення та відпочинку.

 

 

                            Департамент профспілкового руху та зв’язків

з громадськими організаціями апарату ФПУ