Без названия 2

 

Масові протестні виступи шахтарів в регіонах, принципова позиція Профспілки працівників вугільної промисловості України під час перемовин з Прем’єр–Міністром України Володимиром Гройсманом, розблокували дію закону, про державну підтримку вугільнодобувних підприємств на часткове покриття виробництва і собівартості вугілля, прийнятого ще влітку ц.р., який передбачає фінансування галузі у розмірі 1,4 млрд. грн.

 

На вимогу профспілок Кабмін виділив і направив державним шахтам на погашення заборгованості з виплати зарплати 300 млн. грн. Гроші почали надходити на кореспондентські рахунки вугільним підприємствам Лисичанська, об’єднань Селідоввугіллля, Первомайськвугіллля та іншим.

 

Це часткове погашення заборгованості держави перед шахтарями по зарплаті. Профспілка працівників вугільної промисловості України і надалі послідовно захищатиме права шахтарів і вимагатиме від Уряду повного погашення заборгованості з зарплати, яке на вчора становить 581 млн. грн.. до кінця року.

 

Допомогла і підтримка представника профспілок у парламенті Сергія Капліна, який приєднався до протесту і тиждень разом з 15 гірниками знаходячись у шахті не піднімався на поверхню, відстоюючи законне право шахтарів на своєчасну і повну оплату праці.  

   

Прес-центр ФПУ