19 жовтня у Харкові відбулися збори голів первинних профспілкових організацій під головуванням Сергія Анатолійовича Тесленка - Голови Об'єднання профспілок Харківської області. Цей представницький та поважний форум відбувався на Харківщині вперше за існування незалежної України. Він мав за мету сформувати спільну позицію профспілок щодо шляхів вирішення загальних проблем для всіх працюючих, вибрати єдиний вектор боротьби за свої соціально-економічні права.

У зборах брали участь заступник голови Федерації профспілок України Євген Михайлович Драпятий, заступник голови Харківської облдержадміністрації Михайло Євгенович Черняк, керівник секретаріату Спільного предстаницкого органу работодавців Харківської області Григор'єв Василь Васильович, голови первинних профспілкових організацій, цехових комітетів, райкомів профспілки, представники членських організацій ОПХО, профактивісти. Всього у зборах брали участь більше чотирьохсот учасників.

Під час привітальних виступів були відзначені найбільш активні харківські спілчани, яким вручили ввідзнаки та грамоти ФПУ, облдержадміністрації та ОПХО.

У ході доповіді Тесленка С.А. та виступів представників первинок були висвітлені досягнення в роботі та підняті проблеми, які самотужки первинні організації вирішити не взмозі.

Збори визначили основні вимоги до влади та работодавців з метою забезпення можливості своєю працею створити гідний рівень життя для себе і своїх родин: Учасники затвердили Резолюцію та вимоги до влади і работодавців, Федерації профспілок України, членів профспілок.

По закінченню зборів заступник голови ФПУ Драпятий Є.М. та голови первинок зазначили, що такі заходи мають велике значення, адже тільки разом, сформував спільну та міцну позицію, профспілки країни заставлять владу звернути на себе увагу та почнуть виконувати всі вимоги щодо захисту прав людини праці.

 

Об'єднання профспілок Харківської області