11863287 763044103805722 1569497906918651145 n

 

Конфлікт між Закарпатською облпрофрадою і Закарпатським окружним адміністративним судом продовжується.

Незважаючи на те, що минулого тижня першим віце-прем’єр-міністром України Степаном Кубівим дано доручення Фонду Державного майна України спільно з юридичною службою Кабміну та профспілками запропонувати шляхи реалізації відповідного розпорядження Кабінету Міністрів України від 23.03.2017р. №221-р щодо будівлі в м. Ужгороді на пл. Народній, 5, Закарпатський окружний адміністративний суд, не чекаючи виконання цього доручення, продовжує тиск на облпрофраду.

І хоч чергове засідання апеляційного господарського суду у Львові перенесено на 8 лютого, керівники суду вже намагаються розпочати оздоблювальні роботи, і, зокрема, встановити обрешітку на зовнішньому фасаді Будинку профспілок.

130 тисяч членів профспілок Закарпаття вважають такі дії продовженням судового свавілля і подальшими кроками рейдерського захоплення будівлі, яка вже 55 років належить Закарпатській облпрофраді і є їх символом.

Це робиться в той час, коли, претендуючи на будівлю профспілок, Закарпатський окружний адміністративний суд приховав той факт, що розпорядженням Кабінету Міністрів України №1241-р від 07.12.2011р. йому вже було передано в оперативне управління триповерхову будівлю в м. Ужгороді по вул. Другетів, 91, корисною площею до 2000 квадратних метрів.

В його розпорядженні залишається також будівля суду по вул. Загорській, 30 і приміщення будівлі колишнього тресту «Закарпатбуд» на пл. Богдана Хмельницького. Наявних площ достатньо для нормальної роботи 13 суддів та їх помічників.

Свого часу перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів запропонував голові Закарпатської облпрофради Володимиру Фленьку у цій напруженій ситуації не форсувати події, утриматись від проведення протестних акцій. Профспілковий лідер нашого краю свого слова дотримав.

Враховуючи агресивні дії судової гілки влади, Закарпатська обласна рада профспілок розпочинає збір підписів за відставку суддів Закарпатського окружного адміністративного суду, причетних до рейдерських дій. І не тільки…

Доки триватиме судова вакханалія і тиск на профспілки?

 

 

Прес-центр Закарпатської облпрофради