IMG 20231003 084708

У Молодіжному форумі, організованому Молодіжною радою ФПУ, беруть участь Генеральний секретар Європейської конфедерації профспілок (ЄКП/ETUC) Естер Лінч, соціальні партнери профспілок, керівники ФПУ, її членських організацій.

Захід розпочався 3 жовтня у столичному Будинку профспілок .

До участі у ньому запросили Григорія Осового – Голову ФПУ, Євгена Драп’ятого і Олександра Шубіна – заступників Голови ФПУ, членів місії Європейської конфедерації профспілок і Об’єднання роботодавців SEI Europe, які цими днями перебувають у нашій країні.

IMG 20231003 084333

Голова Молодіжної ради ФПУ Іванна Храпко, звертаючись до зібрання, наголосила на тому, що пишається кожним членом Молодіжної ради, кожним молодим працівником, який залишився в Україні, та продовжує тут працювати, а також колегами, які на фронті боронять нас.

Вона зазначила, що Молодіжна рада зібралась, щоб обговорити ті виклики, з якими зіткнулась профспілкова молодь у час війни.

- На сьогодні є потреба окреслити вектори, куди ми, як профспілкова молодь маємо рухатись,  - сказала вона. - Ми сподіваємось, що усі ми разом зможемо обмінятись досвідом, налагодити новий формат соціального діалогу і новий формат молодіжної роботи у  профспілках.

IMG 20231003 084437

На початку дискусії присутніх привітала Генеральний секретар Європейської конфедерації профспілок (ЄКП/ETUC) Естер Лінч, яка передала учасникам Форуму слова солідарності від 45 млн. працівників, яких об’єднує ЄКП. Звертаючись до молодих профспілковців, вона наголосила, що рада взяти участь у дискусії за участю молоді, яка є лідером майбутнього.

- Нам важливо побачити, в яких умовах наразі працюють люди в Україні, зокрема, і молодь. ЄКП потрібно знати про ваші потреби, якщо ми об’єднаємось, ми подолаємо будь-які проблеми, - наголосила представник європейської профспілкової спільноти.

IMG 20231003 085038

До учасників Форму з промовами доєднались Ігор Дегнера, голова Держпраці, Владислав Яцук, заступник Міністра молоді і спорту України, Антон Лепік – виконавчий секретар Пан’європейської ради профспілок Міжнародної конфедерації профспілок, Тетяна Бережна – заступник Міністра економіки України, Дарина Марчак – перша заступниця Міністра соціальної політики України, Юрій Баланюк – голова Національного агентства кваліфікацій, Юлія Жовтяк – директор Державного центру зайнятості, Олена Колеснікова - голова Комітету зі сталого розвитку Федерації роботодавців України та ін.

IMG 20231003 090222

У ході дискусії акцентувалось на тому, що соціальний діалог в нашій державі потребує перезавантаження, нових цінностей та нових поглядів. Молодь може дати цьому процесу необхідного імпульсу та енергії, отже, від молоді багато чого залежить, особливо у часи війни. Майбутнє України залежить від того, наскільки якісно кожен з нас може реалізовуватись у суспільстві, отримати якісну освіту і знайти своє місце на ринку праці, - говоприли учасники події.

Під час обговорення перспектив більш тісної співпраці з ЄКП йшлося про те що Україна має стати тією країною, в якій кожна людина може максимально реалізуватись і докладати зусиль для її підйому і подальшого розвитку, а також мати перспективи обійняти гідне місце у родині країн-членів ЄС.

IMG 20231003 091020

IMG 20231003 085831

IMG 20231003 091237

IMG 20231003 090616

Пресцентр ФПУ