IMG 20231005 150430

5 жовтня у ФПУ відбулась робоча зустріч керівництва ФПУ, її членських організацій, профспілкових фахівців з правової роботи та охорони праці з Головою Державної служби України з питань праці Ігорем Дегнерою.

Зустріч була присвячена ознайомленню із розробленими Держпраці інформаційними матеріалами з питань психосоціальної підтримки на робочому місці в умовах воєнного й післявоєнного часу.

Голова ФПУ Григорій Осовий на початку спілкування зазначив, що ФПУ також працює над масштабним проектом, який буде реалізовуватись за принципом державного приватного партнерства і соціального діалогу – Соціальна підтримка і соціально-трудова реабілітація демобілізованих працівників на робочих місцях.

IMG 20231005 150524

- Ми розуміємо, що наші працівники, які зараз захищають нас від ворога, в якісь терміни будуть демобілізовані, повернуться на роботу і будуть потребувати на своїх робочих місцях особливої опіки та ставлення. Одну з концепцій цієї роботи пропонує Держпраці, а нам потрібно вирішити, як ми зможемо включитися до реалізації цього проекту на правах соціального партнерства, - наголосив очільник ФПУ.

Проект “Психосоціальна підтримка на робочих місцях” презентував  голова Держпраці Ігор Дегнера. Він зокрема зазначив, що цю інформацію важливо знати н тільки самим працівникам,  й керівникам підприємств, представникам профспілкових організацій та  інспекторам праці.

IMG 20231005 151121

Завдяки реалізації проекту будь-яке підприємство отримає можливість запровадити у себе програму психосоціальної підтримки працівників на робочих місцях, а також здобути досвід, як забезпечити психосоціальну підтримку працівників, дізнатися про те, чому потрібні відповідні політика і програма на робочому місці та як їх розробити, що робити, якщо під час виконання службових обов’язків працівника охоплює паніка, страх чи тривога, як при цьому продуктивно працювати та ще й допомагати своїм колегам, куди звернутися по психологічну допомогу?

Матеріали проекту розроблені за підтримки МОП, ЄС у консультації із національними партнерами.

 IMG 20231005 150759

IMG 20231005 151028

IMG 20231005 154716

Ознайомитись з проектом “Психосоціальна підтримка на роботі” можна на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua

 

Прес-центр ФПУ