20240206 100356 

6 лютого ц.р. у Будинку профспілок відбулася робоча зустріч керівництва ФПУ, членських організацій, ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» з Еліезером Фельдманом, головою Ізраїльської медичної місії та Андрієм Козленком, виконавчим директором Ізраїльської медичної місії.

 

Голова ФПУ Григорій Осовий розповів про роботу, що проводиться профспілками для реабілітації постраждалих осіб і військових, які отримали поранення під час бойових дій, можливості майнового комплексу ФПУ для проведення оздоровлення та відпочинку.

Для ізраїльської сторони він презентував схему, що демонструє потенціал ФПУ у соціально-трудовій адаптації мобілізованих на ринок праці.

20240206 100450

- Ми наразі активно напрацьовуємо нові підходи, щоб допомогти тим, хто постраждав від бомбардувань, - сказав Голова ФПУ, і надаємо матеріальну допомогу за рахунок коштів, які акумулюємо від наших закордонних партнерів, надаємо гуманітарну допомогу. Пріоритетом нашої роботи є допомога військовим, ми маємо наміри напрацювати концептуальне бачення цієї роботи, наприклад, створити при ФПУ Центр допомоги військовим, зокрема, задіяти нашу базу, яку ми маємо щодо їх реабілітації. Наш актив – це розгалужена структура санаторно-курортних закладів «Укрпрофоздоровниці», туристичні об’єкти, де можна проводити заходи з реабілітації, відновлення здоров’я, щоб люди мали можливість повернутись до цивільного життя і повноцінної праці. В принципі це функція держави, але і ми, як громадська організація,беремо активну участь у цій важливій роботі.

Еліезер Фельдман подякував за можливість зустрітись з керівниками ФПУ, він розповів про діяльність місії в Україні та запропонував можливі напрями співпраці з профспілками щодо допомоги постраждалим через війну українцям.

20240206 100604

- Ми готові до співпраці та допомоги ФПУ, зокрема, у створенні реабілітаційного центру для військових і людей праці, які постраждали через війну, а також у підготовці кадрового персоналу для цієї роботи, - сказав він.

Сторони також обговорили можливості запровадження та подальшого розвитку у нашій країні адаптаційного спорту, тобто для людей з обмеженими можливостями та інвалідів.

Сторони домовилися про взаємодію, більш детального опрацювання питання реабілітації виходячи з існуючих умов та можливостей, надання методологічної допомоги, і в подальшому розглянути питання про підписання Меморандуму про співпрацю.

20240206 100645

ПРЕСЦЕНТР ФПУ