zasid 

 

На виконання пункту 8 постанови Ради ФПУ від 27.02.2014 № Р-7-4 щодо розробки Стратегії глибокої модернізації діяльності ФПУ та її членських організацій відбулося засідання робочої групи.

У засіданні робочої групи взяли участь: Драп’ятий Є.М. – заступник Голови ФПУ, Дудник В.О – Голова профспілки працівників автомобільного та сільськогосподарського машинобудування України, Мамченко В.М. – заступник голови Профспілки працівників вугільної промисловості України, Таранчук А.О. – голова Профспілки машинобудування та металообробки України, Черниш О.А. – голова профспілки працівників оборонної промисловості та Шевченко В.М. – керівник департаменту розвитку профспілкового руху ФПУ.

Виходячи із критичних зауважень, висловлених на засіданні Ради ФПУ, члени робочої групи підтвердили, що Федерація профспілок країни, як і раніше, залишається найбільш чисельним і впливовим профспілковим об’єднанням у державі, спроможним консо​лі​дувати профспілковий рух у цілому. ФПУ та її членські організації відіграють важливу роль у громадянському суспільстві, набули певного досвіду в питаннях захисту інтересів людини праці. Разом з тим вони не повною мірою реалізовують свій потенціал. Як наслідок, не вдалося повністю переорієнтувати свою діяльність на зміни і виклики, що відбуваються в суспільстві, запобігти скороченню профспілкового членства, сформувати такий імідж профспілок, який би підвищив до них довіру. Реалії сьогодення вимагають від профспілок принципово нових підходів до вирішення проблем, прийняття адекватних рішень, єдності та консолідації спільних дій, системної роботи з спільчанами.

 

Департамент розвитку профспілкового руху