apsv

17 квітня ц.р. у приміщенні Академії праці, соціальних відносин і туризму відбулося засідання творчої групи з підготовки проекту Стратегії модернізації ФПУ. У роботі взяли участь Драп’ятий Є.М. – заступник Голови ФПУ, Волков С.Г. – заступник голови Об’єднання профспілок Харківської області, Даниленко Г.П. – директор Навчально-методичного центру Федерації профспілок Волинської області, Кубраченко А.В. – голова Профспілки машинобудівників та приладобудівників України, Попович С.І. – в.о. ректора Академії праці, соціальних відносин і туризму та Буздуган Ю.О. – заступник директора Інституту соціального партнерства.

Під час засідання відбулася відверта розмова щодо стану як Федерації профспілок України, так і профспілкового руху в цілому. Драп’ятий Є.М, зазначив, що сьогодні профспілки мають посилити свій вплив у суспільстві і стати дійсним опонентом для влади заради захисту людини праці.

Учасники творчої групи погодилися, що одним з першочергових завдань для профспілок є їх модернізація, спрямована на поліпшення соціально-економічного і трудового захисту людини праці. Потребують вдосконалення і функції профспілок усіх рівнів з відповідним фінансуванням. Крім того порушувалися питання щодо посилення іміджу профспілок, встановлення громадського контролю за виробництвом, організації і проведення страйку тощо.

Департамент розвитку

профспілкового руху ФПУ