d4

 

Реалізація дансько-українського проекту «Посилення внеску профспілок у забезпечення гідної праці, захисту прав працівників та демократизацію в Україні» відбувається в активному ритмі.

Уже наступного дня після презентації проекту та I Національної конференції «Профспілки України – на шляху до Євроінтеграції» учасники першої групи вирушили на навчальний семінар до м. Чернігова, який відбувся 27-30 квітня 2015 року.

Гостинно прийняв учасників Чернігівський навчально-методичний центр профспілок, на базі якого відбувся захід.

До складу першої навчальної групи увійшли 20 молодих профспілкових лідерів віком до 35 років з багатьох членських організацій ФПУ.

Відповідно до проектного документу навчальні семінари у 2015 році проводитимуть тренери данської профспілки 3F. Тому на учасників уже чекав добре відомий своїми новаторськими освітніми методиками та досвідом співпраці з українськими профспілками міжнародний тренер 3F Пер Айзенрайх.

Протягом чотирьох днів учасники ознайомилися з системою та методами профспілкового навчання в Данії, розглянули основні зміни, що відбуваються в суспільстві, нову роль профспілок, органайзинг членів профспілок (український і данський досвід).

Крім інтерактивних лекцій ефективно проводилися тренінги та інші активні форми навчання. У малих групах розглядалися базові функції профспілок та їх головні послуги, що надаються членам профспілок. Особливо цікаво проведено тренінги з подальшим обговоренням щодо ролі колективних переговорів у регулюванні трудових відносин та методика їх ведення. На практичних заняттях і вправах відпрацьовувалися механізми і форми вирішення індивідуальних і колективних трудових спорів, інновації та подолання спротиву змінам. Учасники виконували також домашнє завдання кожного дня під час семінару.

Відбулася презентація цілей, змісту і потужностей української системи профспілкового навчання.

Кожен учасник за результатами роботи отримав домашнє завдання, яке він має виконати разом зі своїми колегами до наступного навчального семінару у серпні.

Особливу активність на семінарі виявили Тетяна Бувайлик, Марина Герасімова, Надія Матвеєва, Наталія Мірошніченко, Олена Нижник, Ірина Рибак, Євгенія Цикало, Марія Черняєва, Федір Смірнов, Сергій Котловий та інші.

На наступному тижні стартуватиме навчальний семінар для учасників другої групи. З нетерпінням будемо чекати новин із Чернігова.

 

 

Центр з реалізації

дансько-українського проекту

 

d1

 

d2

 

 

d3

 

d5

 

d6