ДАТ

 

14-19 липня в Дніпропетровську відбувся перший навчальний семінар третьої групи учасників в рамках дансько-українського проекту який проходив в зональному навчально-методичному центрі. Група налічувала 23 учасники майже з усіх куточків України, голови та заступники первинних профспілкових організацій, серед яких пощастило бути і мені.

 

Мета проекту зміцнити профспілки на всіх рівнях, забезпечити їх участь у формуванні важливих напрямків розвитку регіонів, посилити вплив профспілок на політику у процесі децентралізації та демократизації, покращити представництво інтересів працівників.

 

ДАТ2

 

Семінар виявився дуже цікавим, змістовним, різностороннім. Нас навчали як правильно проводити переговори, як поводитися при виникнені конфліктної ситуації, укладати колективні договори та якими повинні бути відносини між роботодавцями і трудящими, розглянули гендер як частину процесу переговорів, сильні сторони жінок та чоловіків.

Навчалися в парах та малих групах, були в ролі переговорників і вирішували конфлікти, де кожен мав захистити свої інтереси і знайти творче вирішення своєї проблеми. Розробляли письмову презентацію на тему: бачення на 2020 рік та представляли її для дискусії на пленумі.

Викладач – Пер Айзенрайх провів презентацію Профспілки 3F, Данської Конфедерації профспілок, розповів про структуру, членство, ринок праці, реформи, філіії та картелі. Зрозуміло що є відмінності між нашими сторонами, і їх багато, але викладач показує як повинно бути і як цього досягти.  В В

 

У такий складний час для нашої країни взагалі не повинно стояти питання: бути профспілкам чи ні! Профспілки були, є і повинні бути, стояти на захисті прав і свобод всіх людей праці!

 

ДАТ1

 

Я, як молодий голова первинки, взяла для себе багато цікавого, бо в кожного члена групи свої думки, бачення, досвід яким можна поділитися тільки в такому спілкуванні на семінарах. Тому хочу щиро подякувати організаторам проекту Федерації профспілок України у співпраці з Об’єднаною федерацією робітників Данії за підтримки Міністерства закордонних справ Данії та Європейської програми сусідства за надану можливість бути одним із учасників цього проекту!

Анна Лета

 

Учасник проекту, голова ППО студентів та співробітників Вінницького медичного коледжу ім. Д.К.Заболотного