IMG 5822

 

У даний час Україна стоїть на порозі великих змін, на шляху до  демократизації та децентралізації. Профспілкам необхідно згуртуватися та відстоювати права працівників, надавати певний захист кожній галузі виробництва, вимагати гідної заробітної плати.

Метою проекту є омолодити профспілки, забезпечити досвідченими фахівцями, які зможуть посилити розвиток профспілок, вміло вплинути на політичні процеси, які відбуваються в державі, забезпечити захист та права працівників на виробництві.

Нас навчили правильно проводити переговори, вирішувати конфліктні ситуації, укладати угоди та колективні договори, будувати налагоджену роботу в колективі. Дуже вміло було поставлено навчання данським тренером Пером Айзенрайхом, який поділився своїм досвідом та вмінням вирішувати профспілкові питання, навчив працювати як самостійно, так і в групах, даючи цікаві завдання.

Я вважаю, що дані проекти повинні існувати та розвиватися в Україні, щоб навчити молодь, об'єднувати та розвивати профспілковий рух, адже спільними зусиллями ми разом зможемо досягти поставленої мети.

Хочу висловити щиру подяку голові Профспілки працівників геології, геодезії та картографії України Супруну В.К., який довірив мені взяти участь у проекті, що надає перспективи у професійній та профспілковій діяльності.

Окрему вдячність висловлюю викладачу Перу Айзенрайху та чудовому перекладачу Анні Береговій за набутий досвід та вміння навчити.

Маю надію, що друга наша зустріч принесе ще більше цікавого, всім бажаю творчого натхнення та здійснення всіх мрій. До скорої зустрічі…

  

 

Наталія Чернецька,

учасник другої групи

дансько-українського проекту,

голова Первинної профспілкової організації працівників

Коледжу інформаційних технологій та землевпорядкування НАУ