IMG 4439

 

З 29 листопада по 4 грудня відбувся семінар для третьої групи учасників дансько-українського навчального проекту «Посилення внеску профспілок у забезпечення гідної праці, захисту прав працівників та демократизацію в Україні».

На другому тижні семінару, нашим викладачем проекту Пером Айзенрайхом, були підняті дуже важливі теми для навчання, а саме: «Майбутнє профспілок» та «Система профспілкової освіти ФПУ: перспективи модернізації». Виконуючи завдання та дискутуючи, учасники нашої групи прийшли до єдиного висновку, якщо не змінити пріоритетів, цілей та завдання профспілкового руху, підходів до навчання у профспілках, то ми не бачимо його майбутнього.

Але, коли почали висловлювати свої думки, нові погляди та пропозиції до вирішення дуже важливих питань, то я для себе зробила висновок - якщо є такі люди з такими прагненнями та цілями - то майбутнє у перезавантажених профспілок дуже оптимістичне.

Всі дні пролетіли як один, але останній був дуже сумним, бо ми прощалися з нашим викладачем, який проводив останній семінар в Україні. Дуже хочеться подякувати проекту, що дав можливість познайомитись з таким викладачем, його підходом до навчання у вигляді дискусій та практичних завдань, коли кожен висловлює свою думку та з’являються нові шляхи вирішення проблем.

Також окремо хочу сказати про Чернігівський навчально-методичний центр профспілок, де проходив наш семінар. Хочу висловити подяку за високий рівень організації нашого навчального процесу, високий професійний рівень та пристосованість до повноцінного навчання цього прекрасного центру.

 

 

 

Бойко Світлана,

учасниця третьої групи

дансько-українського проекту

 

IMG 4366