ВІДСТОЇМО ПРОФСПІЛКОВІ ПРАВА

28756 Уряд Арсенія Яценюка сповідуючи антисоціальну політику «затягування пасків» Законом України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реформи міжбюджетних відносин» у грудні 2014 року вніс зміни, якими визначив, що дія статті 44 Закону України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» і статті 250 Кодексу законів про працю України та інших законодавчих актів, що стосуються соціального захисту громадян, застосовуються у порядку та розмірах,..

Інспектори праці профспілок підвищили свою кваліфікацію

20181102 091913 resized  2 листопада 2018 року тижневий семінар з підвищення кваліфікації інспекторів праці профспілок завершився успішним складанням іспиту, який визначив рівень засвоєння теоретичного матеріалу та здобуття ними додаткових практичних навичок, потрібних для виконання професійних обов’язків, зокрема здійснення громадського контролю за додержанням законодавства про працю та профспілки. В ході семінару інспектори праці були авторитетно поінформовані щодо особливостей повноважень державних інспекторів праці в сучасних умовах, форм спільної роботи..

ІНТЕРНЕТ-КОНФЕРЕНЦІЯ. Незадекларованій праці в Україні – ні!

1522135264 hmelnickiy-baner   29-30 жовтня на Офіційному веб-порталі ФПУ відбулась Інтернет-конференція на тему: «Незадекларованій праці в Україні – ні!».     На запитання наших відвідувачів відповідали фахівці Департаменту правового захисту ФПУ.    Запитання: - Я тривалий час був безробітним. Через мережу Інтернет знайшов охоронну компанію у місті Києві.  На співбесіді мені пообіцяли заробітну плату 7000 грн. у місяць, офіційне працевлаштування та повний соціальний пакет. Забрали мій паспорт, код та трудову книжку. Сказали, що..

Семінар з підвищення кваліфікації інспекторів праці профспілок успішно стартував

20181029 130132   29 жовтня 2018 року розпочав свою роботу п’ятиденний семінар правових (головних правових) інспекторів праці профспілок та громадських інспекторів праці з числа спеціалістів з правових питань, юрисконсультів членських організацій ФПУ.   Підвищувати кваліфікацію до Києва прибули профспілкові юристи галузевих профспілок працівників освіти, культури, охорони здоров’я, державних установ, зв’язку, вугільної промисловості, АПК, Атомпрофспілки, Укрелектропрофспілки, профспілки «Футбол України», Миколаївської облпрофради та апарату ФПУ. Цього року семінаристам привітно відкрив свої..

Інформація про правозахисну роботу ФПУ та її членських організацій у першому півріччі 2018 року

logo gcontrol0 Відповідно до статті 259 Кодексу законів про працю України, статті 21 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» профспілки здійснюють громадський контроль за виплатою заробітної плати, додержанням законодавства про працю та про охорону праці, створенням безпечних і нешкідливих умов праці, належних виробничих та санітарно-побутових умов, забезпеченням працівників спецодягом, спецвзуттям, іншими засобами індивідуального та колективного захисту.            За інформацією, яка надійшла від 28-ми..

8 жовтня – День юриста

12179 Шановні юристи!   Щиро вітаю вас з професійним святом!  Ваша роль в процесі становлення демократичної, правової держави, утвердження прав і свобод людини є, безумовно, провідною. Ще з часів Стародавнього Риму саме юристи вважалися елітою нації і забезпечували перехід суспільства від звичаїв до законів і від законів до створення держави.  Латинське «juris» означає не тільки «право», а й «справедливість». Для юристів це символ верховенства права. Бути юристом - велика честь..

Спільно захищаємо права трудівників

irjkf2 Голова ФПУ Григорій Осовий у зверненні до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової порушив питання дотримання трудових прав працівників Білоцерківської музичної школи №3.   У листі зазначено, що згідно із Меморандумом про співпрацю між Уповноваженим ВР України з прав людини та ФПУ, а також відповідними законами, профспілки пропонують в найкоротший термін вжити заходів парламентського контролю та провести спільну перевірку на зазначеному підприємстві разом з..

Підтримка державної інспекції праці - пріоритет профспілок

IMG 3105 У період з 26 - 27 вересня ц.р. в місті Тбілісі (Грузія), пройшла субрегіональна конференція АКТРАВ/МКП-ПЄРР під назвою «Відповідність національного законодавства про працю Конвенції МОП № 81 про інспекцію праці та відповідному протоколу 1995 року».   У роботі конференції взяли участь більше 40 учасників з 12 країн, серед яких Азербайджан, Білорусія, Вірменія, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Латвія, Молдова, Російська Федерація, Таджикистан, Україна,Узбекистан. Від ФПУ Україну представляли заступник..

Як у Білій Церкві ліквідовують музичні школи

IMG-34ffbecdd7426c29672027cf02f84329-V Білоцерківський міський голова Дикий Г. А. не дотримався обіцянок не здійснювати ліквідацію Комунального закладу Білоцерківської міської ради Білоцерківська музична школа №3, даних 14 серпня 2018 року під час виїзного засідання робочої групи з опрацювання ситуації, що виникла у зв’язку із загрозою реорганізації/ ліквідації музичних шкіл №2 та №3 у м. Біла Церква, створеної Комітетом Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення...

ПЕРШИЙ КРОК ДО ВРЕГУЛЮВАННЯ КОНФЛІКТУ ЗРОБЛЕНО!

5b5aea260ea34-10929 1200   Як повідомлялося раніше, Федерація стала на захист трудового колективу ДП «Електронмаш» і звернулась до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням невідкладно вжити заходів стосовно врегулювання ситуації, що склалася на підприємстві внаслідок протиправних дій посадових осіб Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, а саме, їх спроби 23 липня 2018 року захопити власність трудового колективу підприємства із залученням найманців у балаклавах. За інформацією голови Профспілки працівників радіоелектроніки та машинобудування України Ольховця Г.А. Міністерство економічного розвитку і..

Більше статей...

1. ФПУ використовує наглядові механізми МОП з метою захисту профспілкових прав
  2. ФПУ звернулась до Прем’єра з приводу врегулювання конфлікту на «Електронмаші»
  3. Відбулась робоча зустріч в офісе Уповноваженного ВР з прав людини
  4. Співробітництво міцнішає
  5. КСУ відновив соціальні гарантії чорнобильцям
  6. Рекомендації МОП № 205 - дорожня карта для сторін соціального партнерства у забезпеченні миру, попередженні та врегулюванні конфліктів
  7. Мін’юст надає роз’яснення, як працівнику захистити порушене право на своєчасне отримання заробітної плати
  8. Механізми захисту профспілкових прав
  9. Міністерство юстиції анонсувало створення мобільних груп по стягненню із підприємств-боржників заборгованостей із зарплати
  10. Увага !Питання щодо проведення Держпраці та її територіальними органами перевірок у 2018 році врегульовано!
  11. Роз'яснення Департаменту правової роботи апарату ФПУ
Архiв