Підтримайте петицію щодо осучаснення пенсій!

86054-1 medium   Розмір пенсій колишнім державним службовцям востаннє індексували в березні 2008-го. Для багатьох із них пенсії єдине джерело існування. Але за останні десять років вони зменшилися у кілька разів порівняно з рівнем життя в Україні та платоспроможностю, що забезпечувалася пенсією на момент її призначення. Підтримаємо наших спілчан - колишніх державних службовців! Проголосуємо за петицію: https://petition.president.gov.ua/petition/73772   Докладніше Проте, боротьба триває, підтримаємо наших колег!                                                               Департамент правового захисту апарату ФПУ

Протистояння влади і профспілок загострюється!

143853     Просування владою політики транснаціональних корпорацій на лібералізацію трудового законодавства – шлях до рабської праці українців на рідній землі! – такий меседж суспільству можна зробити після засідання круглого столу на тему: «Осучаснення законодавчого регулювання трудових відносин», проведеного 30.10.2019 Комітетом ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.   Які новації готує в грантоїдських темниках Уряд? Пріоритети: -         робоче місце, а не людина, яка працює на ньому, – вони..

БІЗНЕС МАЄ ПОВАЖАТИ ПРАВА ЛЮДИНИ!

IMG 3500   Слідуючи позитивному прикладу багатьох країн світу, у тому числі Німеччини, Нідерландів, Швейцарії, Грузії, Латвії у січні 2019 року Міністерство юстиції України розпочало роботу над імплементацією в Україні Керівних принципів ООН у сфері бізнесу та прав людини. Цей важливий документ належить до системи норм так званого «м’якого права», декларує визнання того, що діяльність бізнес-структур може потенційно мати негативний вплив на права людини, та став першим..

Активісти Профспілки працівників лісового господарства України з Чернігівщини вчаться захищати трудові права

20191023 124021 resized   Одним із головних завдань Федерації профспілок України та її членських організацій є захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілок.   Зокрема, такий захист відбувається шляхом здійснення громадського контролю за додержанням законодавства про працю, передбаченого статтею 259 Кодексу законів про працю України (далі - КЗпП України) і статтею 21 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (далі – Закон про профспілки)...

БОРОТЬБА ПРОФСПІЛОК З НЕЗАДЕКЛАРОВАНОЮ ПРАЦЕЮ ПРОДОВЖИТЬСЯ!

А10    У грудні 2019 року завершується Проект ЄС-МОП «Зміцнення адміністрації праці з метою покращення умов праці і подолання незадекларованої праці», який впроваджено в Україні із липня 2017 року. Як соціальні партнери ФПУ, її членські організації активно залучалися до реалізації цього Проекту. Зокрема, представники ФПУ, членських організацій брали участь у розробці проекту Національного плану дій із подолання незадекларованої праці в Україні, підготовленого в рамках зазначеного Проекту. У жовтні-грудні..

Про позицію СПО об’єднань профспілок щодо проекту Закону України «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України» (реєстр. №1233)

IMG 2369   СПО об’єднань профспілок листом від 18.09.2019 №01-12/315-спо висловив свою позицію щодо проекту Закону України «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо усунення норм, які порушують права та законні інтереси роботодавців України)» (реєстр. № 1233) Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, який рекомендував Верховній Раді України включити його до порядку денного другої сесії Верховної Ради України..

Підвищення кваліфікації інспекторів праці профспілок завершено

Изображение 304   11 жовтня 2019 року завершився тижневий семінар з підвищення кваліфікації інспекторів праці профспілок. Успішні результати іспиту визначили рівень засвоєння теоретичного матеріалу та здобуття інспекторами додаткових практичних навичок, потрібних для виконання професійних обов’язків, зокрема здійснення громадського контролю за додержанням законодавства про працю та профспілки.   В ході семінару інспектори праці були авторитетно поінформовані щодо новел у цивільно-процесуальному законодавстві Дідурик Людмилою Іванівною, адвокатесою, яка поділилася особистою практикою вирішення..

Профспілкові юристи підвищують кваліфікацію

20191008 094032 resized   7 жовтня 2019 року в Федерації профспілок України розпочався тижневий семінар з підвищення кваліфікації правових (головних правових) інспекторів праці та громадських інспекторів праці з числа спеціалістів з правових питань, а також юрисконсультів членських організацій ФПУ.   Таке навчання проводиться щорічно згідно з Планом роботи ФПУ та відповідно до Порядку навчання інспекторів праці профспілок. В день відкриття семінару інспектори праці профспілок активно залучилися до флешмобу, який..

Хід правозахисної роботи ФПУ, її членських організацій у І-му півріччі

images   ІНФОРМАЦІЯ про правозахисну роботу ФПУ та її членських організацій у першому півріччі 2019 року   Захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілок є одним із головних напрямів діяльності Федерації профспілок України та її членських організацій. Особлива увага приділяється здійсненню правозахисної роботи і громадському контролю за додержанням роботодавцями законодавства про працю та охорону праці відповідно до статті 259 КЗпП України та статті 21 Закону України «Про професійні спілки, їх..

Розпочалася робота Київської міжнародної конференції з безоплатної правової допомоги

изображение viber 2019-09-10 11-07-37 Сьогодні, 10 вересня 2019 року розпочалася робота Київської міжнародної конференції з безоплатної правової допомоги як інструменту соціальної справедливості, організованої за підтримки Мінюсту України та уряду Канади. З вітальними словами виступили Міністр юстиції України Денис Малюська, посол Канади в Україні Роман Ващук, Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич, а також директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк та..

Більше статей...

1. Роз'яснення щодо порядку отримання кваліфікованого сертифікату електронної печатки у зв’язку з внесенням змін до Порядку повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів
  2. Профспілки занепокоєні ситуацією навколо проекту Трудового кодексу
  3. Процедуру реєстрації колективних договорів і угод спрощено!
  4. Конституційна скарга як можливість посперечатися з Парламентом.
  5. Меморандум про співпрацю між ФПУ і Омбудсменом у дії
  6. Справедливість для кожного! Справедливість для водіїв!
  7. Співпраця ФПУ з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини продовжується
  8. Голова ФПУ Григорій Осовий звернувся до Уповноваженого ВР з прав людини щодо захисту конституційних прав працівників
  9. ПРОФСПІЛКОВІ ЮРИСТИ ПІДВИЩИЛИ КВАЛІФІКАЦІЮ
  10. НОВІ МОЖЛИВОСТІ ЗАХИСТУ ПРАВ ЧЛЕНІВ ПРОФСПІЛОК