89262

 

 

До членських організацій ФПУ в окремих випадках звертаються із запитами адвокати, які в установленому порядку представляють інтереси своїх клієнтів.

 

Звертаємо увагу керівників профспілкових органів на те, що статтею 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення встановлено відповідальність за неправомірну відмову в наданні інформації, несвоєчасне або неповне надання інформації, надання інформації, що не відповідає дійсності, у відповідь на адвокатський запит, запит кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, її палати або члена відповідно до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

Для прикладу наводимо рішення суду, у якому йдеться про таку відповідальність.

У судовій справі мала місце відписка на адвокатський запит. У запиті були чітко викладені питання, на які посадова особа від імені організації повинна була надати відповіді. Проте, як встановив суд, надана відповідь була неповною та неконкретною, тому посадова особа була притягнута до адміністративної відповідальності за частиною 5 статті 212 КпАП України – порушення права на інформацію та права звернення, зокрема неповне надання інформації на адвокатський запит.

Слід додати, що суд розглянув справу без явки правопорушника.

 

 Правова інспекція праці апарату ФПУ