20160927 131922 resized

Успішно завершився другий день семінару правових інспекторів праці профспілок, який проходить на базі Академії праці, соціальних відносин та туризму ФПУ. Як і перший день, він був насичений цікавими лекціями та практичними заняттями.

Який юрист не розуміє важливість ефективного використання часу та його планування? Саме про це докладно та креативно повідомила слухачів тренер міжнародних проектів, директор Центру інноваційних управлінських технологій, керівник проекту «Школа життєвого успіху» Максюта Наталія Дмитрівна. Правники ознайомилися із законами управління часом, які дозволяють аналізувати процес роботи юриста, встановлювали найбільш ефективні періоди для її виконання, зрозуміли важливість встановлення мети та строків її досягнення, дізналися про переваги та принципи планування часу.

20160927 101437 resized

Під час захопливої лекції старшого викладача кафедри «Соціології та суспільних наук» Філь Ганни Василівни профспілкові юристи дізналися про те, як готуватися до публічних виступів та триматися перед аудиторією під час їх проведення. Правники виконували цікаві практичні завдання, вчилися прийомам ефективного особистого спілкування з різними категоріями відвідувачів.

Про особливості практичного застосування окремих положень нової Генеральної Угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні, укладеної на 2016 – 2017 роки, слухачів авторитетно поінформувала головний спеціаліст відділу виробничої політики Департаменту захисту соціально-економічних прав Живолуп Ірина Володимирівна.

20160927 145354

Досвідчений фахівець розповіла про перебіг підготовки та переговорного процесу з укладення Генеральної угоди на 2016-2017 роки, про механізм використання її положень у колективно-договірній роботі на галузевому, регіональному та локальному рівнях; про основні напрямки діяльності Федерації профспілок України у сфері оплати праці (законодавчі ініціативи та заходи з питань встановлення мінімальних гарантій в оплаті праці, забезпечення своєчасної виплати заробітної плати, оплати праці за галузевою ознакою).

Здобуті знання та навички правові інспектори праці профспілок успішно використовуватимуть у своїй практичній роботі.

20160927 113234

Правова та технічна інспекція праці ФПУ