4537-300x200

Як повідомила прес-служба Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, 6 жовтня 2016 року суддею Шевченківського районного суду міста Києва розглянуто матеріали, що надійшли з Секретаріату Уповноваженого, про притягнення до адміністративної відповідальності директора однієї із організацій міста Києва, яка здійснює діяльність у сфері соціального захисту пенсіонерів, за невиконання законних вимог щодо права на доступ до публічної інформації.

Підставою для складання протоколу про притягнення директора організації до адміністративної відповідальності за статтею 188-40 Кодексу України про адміністративні правопорушення та передачі матеріалів на розгляд до Шевченківського районного суду міста Києва стала відмова директора виконати законні вимоги уповноважених працівників Секретаріату щодо забезпечення доступу до приміщень та робочих місць організації, де здійснюється обробка персональних даних клієнтів організації, документів організації, у яких зберігаються відомості про клієнтів організації, а також журналу вхідної-вихідної кореспонденції організації.

За результатами розгляду судової справи, директора цієї організації визнано винним у вчиненні правопорушення, передбаченого статтею 188-40 Кодексу України про адміністративне правопорушення, притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу на користь держави у розмірі 1700 гривень.

Довідково: У чинному законодавстві України відбулись зміни, відповідно до яких скарги щодо порушення права на доступ до публічної інформації подаються тепер не до прокуратури, а до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Протоколи про правопорушення складають уповноважені особи Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Результатом оскарження має бути поновлення порушеного права, а порушника - розпорядника публічної інформації може бути притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено адміністративне стягнення.

(За використанням матеріалів сайту http://www.ombudsman.gov.ua/ua/all-news/all-activity/191016-rf-za-nevikonannya-zakonnix-vimog-pratsivnikiv-ofisu-ombudsmana-posadovu/)

Правова та технічна інспекція праці профспілок