SAM 0726

20 лютого 2017 року в рамках проведення Року первинної профспілкової організації відповідно до постанови Президії ФПУ від 20.12.2016 № П-6-7 «Про оголошення 2017 року Роком первинної профспілкової організації» та з нагоди Всесвітнього дня соціальної справедливості фахівцями апарату ФПУ на базі Броварської бібліотеки для дітей проведено виїзне консультування голів первинних профспілкових організацій Броварської галузевої райради голів профспілкових організацій закладів культури.

Зі змістовною інформацією щодо особливостей діяльності профспілкових організацій в умовах децентралізації влади і створення об’єднаних територіальних громад виступила Маценко Т.М., заступник керівника Департаменту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями ФПУ.

На запитання голів первинних профспілкових організацій з приводу застосування Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури» від 28.01.2016 № 955-УІІІ вичерпні відповіді надала Гриценко М.М., завідувач відділу правової інспекції праці – правовий інспектор праці Правової та технічної інспекції праці профспілок.

У вказаному заході приймали участь та відповідали на запитання присутніх Мосійчук Т. І. та Зайцева О.О., головні спеціалісти – правові інспектори праці Правової та технічної інспекції праці профспілок.

Даний захід було організовано за сприяння та участі Яковенко Т.І., новообраної голови Київської обласної організації профспілки працівників культури, яка детально поінформувала спілчан про практику запровадження контрактної форми трудового договору та проведення конкурсу в окремих закладах культури Київської області.

SAM 0725

Після бурхливого обговорення порушених питань голови первинних профспілкових організацій закладів культури району висловили бажання звернутися з пропозицією до галузевої профспілки про проведення круглого столу чи фахового семінару за участю фахівців Міністерства культури України і Мінсоцполітики для отримання чітких роз’яснень щодо запровадження контрактної форми трудового договору з клубними, бібліотечними працівниками, художнім та артистичним персоналом та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури.

Голова Броварської галузевої районної ради голів профспілкових організацій закладів культури Туник В.В. щиро подякувала фахівців ФПУ за надану правову допомогу спілчанам та висловила впевненість про подальшу плідну співпрацю по захисту трудових прав працівників галузі.

SAM 0719

Правова та технічна інспекція праці апарату ФПУ