Якісна правова допомога – членам профспілки!

Правовий захист прав та інтересів трудящих – одне із основних завдань членських організацій Федерації профспілок України. Його якісне виконання має стати пріоритетом у діяльності профспілкових органів всіх рівнів. Про це йшлося 24 квітня 2017 року на засіданні Президії ФПУ, на якій було прийнято постанову № П-8-10 «Про посилення громадського контролю за додержанням законодавства про працю в сучасних умовах». Президією було ухвалено вивчати та поширювати кращий досвід роботи із захисту трудових прав членів профспілок серед членських організацій ФПУ.

Правова допомога 1

Яскравим прикладом виконання правозахисної місії є фахова участь завідувача відділу з правової роботи Миколаївської обласної ради профспілок Матвєєвої Н.Є. в захисті порушених прав члена Профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України - працівника КП ММР «Центр захисту тварин» (м. Миколаїв). Результатом надання профспілковим правником якісної правової допомоги є поновлення члена профспілки на роботі, ухвалення судами рішень про відшкодування йому середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди.

Принципові висновки суду, які містяться у зазначених судових рішеннях по справі, можуть бути використані працівниками правових служб ФПУ та її членських організацій під час представництва та захисту прав та законних інтересів членів профспілок.

Департамент правового захисту

Архiв