Изображение 308

 

Сьогодні, 9 жовтня, у Києві на базі Академії праці, соціальних відносин і туризму Федерації професійних спілок України розпочалось навчання правових (головних правових) інспекторів праці профспілок та громадських інспекторів праці з числа спеціалістів з правових питань, юрисконсультів членських організацій ФПУ.

 

Підвищити свою кваліфікацію прибули інспектори праці – представники галузевих профспілок працівників вугільної промисловості, державних установ, нафтової і газової промисловості, освіти і науки, охорони здоров’я, хімічної та нафтохімічної галузей промисловості, машинобудівників та приладобудівників, трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості, територіальних об’єднань організацій профспілок Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Рівненської, Хмельницької областей, апарату ФПУ тощо.

 

Изображение 310

 

Відкрив семінар заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий, який наголосив на важливості роботи профспілкових юристів, привітав присутніх з Днем юриста, який відзначався напередодні. Учасників семінару привітала ректор АПСВТ Вікторія Буяшенко, яка розповіла про діяльність Академії, її здобутки та найближчі плани. З вітальним словом до присутніх звернулась керівник департаменту правового захисту – головний правовий інспектор праці апарату ФПУ Ірина Тубєлєць, яка побажала слухачам успіху в навчанні і подальшій практичній роботі.

 

Изображение 350

 

Семінар продовжився виступом заступника Голови ФПУ Є.М. Драп’ятого на тему: «Особливості діяльності організацій профспілок в умовах децентралізації влади в Україні та створення об’єднаних територіальних громад». Він повідомив про правові засади та хід децентралізації в Україні, позитивний досвід роботи окремих членських організацій ФПУ в цих умовах. У своїй доповіді він акцентував на складній ситуації у сфері трудових відносин, у тому числі в умовах децентралізації, про рішення останнього засідання Президії ФПУ щодо проведення солідарної акції протесту, про вимоги профспілок до влади, з якими виходять профспілки.

Цікавим і змістовним був виступ керівника департаменту правового захисту – головного правового інспектора праці ФПУ Ірина Тубєлєць, яка інформувала присутніх про складний процес реформування трудового законодавства, результати підготовки до другого читання проекту Трудового кодексу України та участь в ній представників ФПУ, відповіла на запитання учасників семінару.

 

Изображение 383

 

Учасники семінару поділилися думками та висловили свої пропозиції щодо дій профспілкових організацій у випадках порушення профспілкових прав при створенні об’єднаних територіальних громад.

У рамках навчання планується проведення практичного семінару на тему: «Координація дій Держпраці та її територіальних органів з інспекторами праці профспілок» за участі працівників апарату Держпраці та інспекторів праці Головного управління Держпраці у Київській області. Обговорюватимуться питання щодо особливостей діяльності Держпраці в сучасних умовах та практичні аспекти поєднання державного і громадського контролю за додержанням законодавства про працю.

Изображение 355

 

Упродовж тижня профспілкові юристи здобудуть нові знання та навички, які застосовуватимуть в практичній роботі, поділяться своїм унікальним досвідом, отримають новий заряд енергії для здійснення благородної місії захисту прав людини праці, попередження та усунення порушень законодавства про працю. Навчання профспілкових юристів продовжуватиметься тиждень і завершиться оцінюванням та врученням відповідних посвідчень про підвищення кваліфікації.

Бажаємо колегам - семінаристам успіху і натхнення у навчанні!

 

Изображение 403

 

Изображение 305

 

Изображение 343

 

Изображение 329

 

 Департамент правового захисту ФПУ