А 

 

Напередодні святкування Дня Конституції України в Києві в Будинку профспілок в рамках реалізації Заходів щодо забезпечення виконання Меморандуму про співпрацю між Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та Федерацією професійних спілок України проводився інформаційний семінар для юристів членських організацій ФПУ. На семінарі розглядалися актуальні питання реалізації права на доступ до публічної інформації, захист персональних даних, а також питання захисту соціально-економічних і трудових прав людини у судах України, Конституційному Суді України і Європейському суді з прав людини.

Організатори та учасники заходу вдячні представникам Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Кабанову Олексію Миколайовичу, заступнику директора департаменту моніторингу інформаційних прав та Боровській Юлії Олександрівні, головному спеціалісту сектору упровадження міжнародних стандартів у сфері захисту персональних даних департаменту у сфері захисту персональних даних за високий професійний рівень та готовність ділитися досвідом з питань, що розглядалися.

Особливу подяку висловлюємо Дідурик Людмилі Іванівні, знаному професійному адвокату, керівнику стажування Ради адвокатів м. Києва, дійсному члену Академії педагогічних наук ГО «ДПА», учаснику Міжнародної академії безперервного навчання за цінні практичні поради з питань судового захисту членів профспілок та профспілкових організацій.

Федерація профспілок України і надалі приділятиме особливу увагу підвищенню рівня кваліфікації юристів, які працюють в профспілках, з усіх актуальних питань діяльності профспілок. Зокрема, 25.06.2019 року відповідним рішенням Президії ФПУ внесені зміни до Типової  програми навчання правових інспекторів праці профспілок щодо включення до змісту питань захисту профспілкових прав та запровадження медіації в практиці роботи профспілковців. Наступний семінар для профспілкових юристів планується провести в жовтні поточного року.

 

Департамент правового захисту

 

А1

 

А2

 

 

 

А4