SOLIDARITY in house all languages 950 px 0

Європейські профспілки закликають владу України розпочати діалог із профспілками у процесі прийняття законодавства. Працівники громадського обслуговування Європи стурбовані наслідками прийняття нового трудового законодавства для трудящих України. 

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ КОМІТЕТ ПРОФСПІЛОК ОСВІТИ ІНТЕРНАЦІОНАЛУ ОСВІТИ (ЄКПО), яка представляє 132 профспілки працівників освіти, - 11 мільйонів вчителів загальної, дошкільної, початкової, середньої та професійної освіти, а також вищої освіти та науковців спільно з ЄВРОПЕЙСЬКОЮ ФЕДЕРАЦІЄЙ ПРОФСПІЛОК ГРОМАДСЬКОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ (ЄФПГО), які представляє 265 профспілок та мільйони працівників громадського обслуговування Європи – охорони здоров’я та соціального обслуговування, місцевих, регіональних та національних органів влади, муніципальних та комунальних служб всіх країн Європи заявляють про свою підтримку та солідарність з українськими членськими  організаціями.

У своєму зверненні до керівників держави вони інформують, що разом з профспілками України занепокоєні поданням Кабінетом Міністрів України проекту нового Закону «Про працю» до Верховної Ради (Парламенту України) та законопроекту щодо діяльності профспілок без попереднього узгодження з профспілками та в обхід численних національних законодавчих актів, які вимагають відповідних консультацій.

На їх переконання, зазначені документи позбавляють трудящих правового захисту а профспілки здатності їх захищати.

Сьюзан Флокен, Європейський директор ЄКПО і Ян Віллем Гаудріаан, Генеральний секретар ЄФПГО закликали відстоювати демократичні цінності і принципи, а також проводити змістовний соціальний діалог із профспілками!

Ми вимагаємо відкликати зазначені законопроекти.

ЄКПО та ЄФПГО будуть продовжувати уважно стежити за ситуацією та надавати підтримку своїм членам у боротьбі за соціальний діалог та дотримання прав профспілок в Україні, - йдеться у листі.

Департамент міжнародних зв’язків апарату ФПУ

за повідомленням https://www.epsu.org/article/etuce-and-epsu-show-solidarity-ukraine-s-trade-unions