2014 027 006

 

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву та Федерація профспілок України у 2014 році поглиблять співпрацю у питаннях забезпечення громадян власним житлом. Про це заявив заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий під час спільного засідання робочої групи Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву та Федерації профспілок України по ходу реалізації Угоди, яку вони підписали у минулому році.

 

У засіданні також взяв участь взяли участь Голова правління Держмолодьжитло Леонід Рисухін, заступник голови ФПУ Євген Драп’ятий, а також заступник голови правління Держмолодьжитло Іван Парух.

 

  Як повідомив Євген Драп’ятий,  під час наради представники Держмолодьжитло та ФПУ підбили підсумки співпраці у 2013 році та обговорили орієнтовний план спільних заходів на 2014 рік. «Профспілки беруть активну участь  у розвитку державних житлових програм для молоді, - зазначив він. - Прикриваючись весь час недостатністю коштів у бюджеті, попередня влада  фінансувала ці приграми  неякісно і тільки час від часу. Треба сміліше і активніше проводити цю роботу як у столиці, так і в регіонах. Федерація профспілок звернеться до Уряду та Верховної Ради України з пропозицією підтримати існуючі державні житлові програми  та сприяти їхньому подальшому розвитку».

 

Голова правління Держмолодьжитло Леонід Рисухін наголосив, що співпраця між Фондом та ФПУ в 2013 році мала конкретні практичні результати. «Завдяки активній співпраці Держмолодьжитло та Федерації профспілок України в рамках підписаної спільної Угоди в минулому році до реалізації державних житлових програм були залучені кошти роботодавців, які бажають забезпечити житлом своїх працівників, - зазначив він. - Яскравим прикладом є пілотний проект щодо забезпечення житлом працівників Львівської залізниці. Маємо надію, що в цьому році цей позитивний досвід буде підтримано й іншими підприємствами України».

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ

 

2014 027 004

 

2014 027 008