ombudsmen 123

 

19 березня 2014 року, в м.Львові, в офісі регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Західному регіоні підписано Угоду про співпрацю між Об'єднанням профспілок Львівщини та радником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Дана Угода базується на Законах України „Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» та «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» з урахуванням загальновизнаних принципів та норм міжнародного права, Загальної декларації прав людини, Міжнародного пакту про громадянські та політичні права, Міжнародного пакту про економічні, соціальні та культурні права, Європейської соціальної хартії.

Сторони визначили напрями співпраці, організацію співпраці, взяли на себе зобов»язання щодо конкретних дій з захисту трудових, житлових, пенсійних питань, поваги до основоположних прав і свобод працівників – членів профспілки.

Узгоджені дії щодо спільного представництва в судах інтересів працівників підприємств, установ, організацій області. Заплановано проведення спільних заходів: круглих столів, семінарів, консультацій за напрямами, що становлять взаємний інтерес. Буде розроблено спільні територіальні проекти з захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів працівників – членів профспілки на теренах Львівської області.

Підсумки виконання Угоди проводитимуться щорічно з залученням громадськості і ЗМІ.

 

Департамент правового захисту