IMG 8955

 

У Федерації профспілок України 2 червня відбулась робоча нарада представників профспілок з підготовки пропозицій змін до Конституції України.

 

У ній взяли участь заступник Голови ФПУ Сергій Українець, фахівці департаменту правового захисту апарату ФПУ, представники СПО об’єднань профспілок, а також міжнародні експерти, зокрема директор програм Центру солідарності АФП-КВП в Україні та Білорусі Тристан Масат.

Нагадаємо, що представників профспілок включено до робочої групи з напрацювання змін до розділу Конституції стосовно прав і свобод людини.

 

IMG 8953

 

Напередодні чергового засідання КК, профспілкові та міжнародні експерти обговорили пропозиції до положень Основного закону стосовно рівності прав для кожного громадянина, які гарантуються державою.

Зокрема йшлося про рівні умови праці для громадян та права, які мають наймані працівники, а саме кожен працюючий повинен мати право на належні умови праці, гіду винагороду за працю, а також держава має гарантувати рівну оплату праці за рівноцінно виконану роботу.

На засіданні КК, яке планується провести 3 червня, профспілкові пропозиції будуть розглянуті та внесені до проекту пропозицій змін до Конституції України.

 

IMG 8950

 

ІАЦ