67665665

 

Уряд України готовий до корегування макропоказників розвитку економіки, але зберігає серед головних пріоритетів позитивну динаміку ВВП, оскільки саме це дозволить підвищити соціальні стандарти та осучаснити пенсійні виплати. Про це в ході засідання Уряду наголосив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

 

"Важливо, щоб ми продовжили процес економічного зростання, – сказав Прем’єр-міністр. – Зараз ми звісно будемо коригувати зростання ВВП, від якого фактично наповнюється Державний бюджет. Наше завдання – компенсувати зменшення валового продукту іншими заходами. Це виклик і для Міністерства фінансів, і для галузевих міністерств. Наше завдання – пришвидшений, прискорений економічний ріст".

Зростання економіки дасть можливість виконати одне з головних завдань Уряду у 2017 році – "підвищення пенсій українським пенсіонерам шляхом проведення масштабної, системної, серйозної пенсійної реформи, яка дасть можливість ліквідувати дефіцит Пенсійного фонду і побудувати справедливу пенсійну систему. Врешті-решт у цьому питанні потрібно поставити крапку", - зазначив Глава Уряду.

При цьому він висловив сподівання, що роботу Уряду підтримає Парламент.

"Я обіцяв, що ми піднімемо мінімальну заробітну плату – ми це зробили. Перші кроки зроблені. Треба йти далі і підвищувати заробітні плати, стандарти для людей. Такі резерви можуть бути тільки тоді, коли економіка розвивається. Тому наше з вами завдання залишається незмінним – навести порядок в країні і пришвидшити економічне зростання. Над цим маємо концентруватися і далі", - підкреслив Прем’єр-міністр.

Прес-центр ФПУ

за повідомленням Урядового порталу