3

 

4 квітня 2017 року відбулося позачергове засідання правління Фонду соціального страхування України, на якому розглядалися і були прийняті організаційні рішення стосовно: змін у складі правління Фонду, обрання Голови правління Фонду та його заступника тощо.

Відповідно до норм частини першої статті 6 представники держави в правлінні Фонду призначаються Кабінетом Міністрів України, представники застрахованих осіб обираються (делегуються) репрезентативними на національному рівні всеукраїнськими об’єднаннями профспілок, а представники роботодавців - репрезентативними на національному рівні всеукраїнськими об’єднаннями організацій роботодавців. Порядок обрання (делегування) таких представників визначається сторонами соціального діалогу самостійно.

До правління Фонду соціального страхування України надійшло подання від сторони роботодавців - СПО роботодавців на національному рівні (лист № 17-2-157 від 13.03.2017р.) про те, що в межах квот, встановлених на Зібранні повноважних представників репрезентативних об’єднань організацій роботодавців 24.02.2017р., до правління Фонду делегується 7 представників. Тимчасова мандатна комісія правління Фонду підтвердила повноваження зазначених осіб, правління Фонду прийняло цю інформацію до відома.

 Оскільки настала черга головувати у правлінні Фонду соціального страхування України представнику сторони застрахованих осіб, Головою правління Фонду обрано САЄНКА Володимира Володимировича – заступника Голови Федерації профспілок України.

Заступником Голови правління Фонду від сторони роботодавців за їх поданням – обрано Райкова Бориса Сергійовича.  Нагадуємо, що від урядової сторони заступником Голови правління Фонду 24 січня цього року було обрано Крентовську Ольгу Петрівну.

Крім того, були внесені відповідні зміни до складу постійних комісій правління Фонду.

 

 

Управління соціального страхування і

пенсійного забезпечення апарату ФПУ