Показники середньої зарплати, які застосовуються для розрахунку пенсії у 2017 році

-pensyi-socaln-viplati 524

Відповідно до ст. 40 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсії обчислюються із застосуванням середньої заробітної плати (доходу) в середньому на одну застраховану особу в Україні, з якої сплачено страхові внески, за три календарні роки, що передують року звернення за призначенням пенсії.

За даними Пенсійного фонду України, усереднений показник заробітної плати в країні за 2014 – 2016 р.р., який застосовується при призначенні пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» у 2017 році, становить 3764,40 грн.

Особам, яким з початку 2017 року пенсії призначено із застосуванням усередненого показника заробітної плати в середньому на одну застраховану особу в Україні, який застосовувався у 2016 році (за 2013 - 2015 роки – 3 263,44  грн.), пенсії автоматично перераховуються з урахуванням визначеного усередненого показника середньої заробітної плати – 3764,40 грн., з проведенням відповідної доплати пенсії з моменту її призначення.

Довідково

Показники середньомісячної заробітної плати працівників, зайнятих у галузях національної економіки, за 1992 - 2017 роки, що застосовуються під час призначення та перерахунку пенсій відповідно до статей 40 і 43 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

Управління соціального страхування

і пенсійного забезпечення апарату ФПУ