Про реагування на Вимоги Ради ФПУ та СПО об’єднань профспілок стосовно ситуації з проголошеною пенсійною реформою

1334926883 a-thoughtfull-pen-writing-3647581-2560-1702

Урядом нещодавно схвалено зміни до законодавства щодо подальшого реформування пенсійної системи в Україні, які не оприлюднено, що не дозволяє провести широке і прозоре обговорення в суспільстві.

Радою ФПУ та СПО об’єднань профспілок було схвалено Вимоги, надіслані Президенту України, Верховній Раді України і Кабінету Міністрів України щодо недопущення звуження змісту та обсягу пенсійних прав громадян та необхідності проведення предметного соціального діалогу з профспілками при опрацюванні змін у пенсійній системі.

ФПУ отримано відповідь Адміністрації Президента України та доручення Віце-прем’єр-міністра України П. Розенка на звернення Ради ФПУ і СПО об’єднань профспілок із порушеного питання.

У відповіді депутатської фракції Партії «Блок Петра Порошенка» висловлено подяку за надані пропозиції з удосконалення пенсійного забезпечення та зазначено, що вони будуть детально вивчені та взяті до уваги народними депутатами – членами зазначеної депутатської фракції.

Разом з тим, за рішенням Національної тристоронньої соціально-економічної Ради від 29 травня п.р., питання щодо проголошеної пенсійної реформи заплановано до розгляду  на черговому засіданні НТСЕР.

Управління соціального страхування

і пенсійного забезпечення