523a36fada51451daac4a100a70599d2 M

 

19 липня на засіданні Уряду прийнято Постанову КМУ, якою внесені зміни до пропорцій розподілу ЄСВ на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на користь Пенсійного фонду.

 

Зазначені міри дадуть можливість до кінця 2017 року збільшити надходження до ПФ на 20 млрд. грн. При чому бюджети фондів загальнообов’язкового соціального страхування не зменшаться.

Коментуючи таке рішення, Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий, зазначив, що на етапі опрацювання проекту постанови профспілки і фонди соцстраху висловили застереження, чи не призведе такий перерозподіл до зменшення коштів, запланованих бюджетами Фондів на виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, на випадок безробіття тощо.

Однак враховуючі, що результати економічної діяльності у першому півріччі є позитивними і ріст ВВП становить 2,5%. А також завдяки детенізації трудових відносин унаслідок зростання мінімальної зарплати та підвищення зарплати для працівників бюджетної сфери, прогнозується, що фонд оплати праці у цьому році збільшиться проти прогнозованого майже на 130 млрд. грн., що автоматично збільшить дохідну частину фондів соціального страхування. За таких умов Фонди будуть спроможними здійснити усі заплановані ними витрати, а ПФ отримає додатковий фінансовий ресурс, необхідний для реалізації першого етапу пенсійної реформи, яким передбачено осучаснення пенсій вже з 1 жовтня поточного року.

- Це рішення спрямоване на забезпечення раціонального використання коштів Держбюдлжету та коштів, що надходять від сплати єдиного соціального внеску, - впевнений очильник ФПУ, представник профспілок в Уряді Григорій Осовий.

 

Прес-центр ФПУ