W2KKyY

 

Ухвалення Парламентом України урядової пенсійної реформи дозволить вже в жовтні підвищити пенсії для понад 9 млн пенсіонерів, скасувати оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів, залишити діючий пенсійний вік та запровадити автоматичне підвищення пенсій –  поза рамками будь-яких політичних домовленостей.   Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Уряду у середу, 4 жовтня.

«Хотів би привітати з рішенням Парламенту про ухвалення пенсійної реформи. Її роками чекали пенсіонери. Це надзвичайно важливе рішення. Вчора ми заклали основу справедливої пенсійної системи. Це був дуже непростий шлях, хочу ще раз подякувати всім, хто брав участь у процесі, - сказав Глава Уряду. - Вже в жовтні нова система забезпечить можливість підвищення пенсій для понад 9 млн пенсіонерів».

Глава Уряду підкреслив, що з 1 жовтня мінімальна пенсія становитиме 1452 грн. «У минулому залишаються пенсії в 949 грн», - зазначив Прем’єр-міністр і додав, що база нарахування пенсій становитиме 3764 грн  і понад 1,1 млн пенсіонерів отримають підвищення пенсій на понад 1000 грн. «І це буде здійснюватися автоматично. Політики більше не будуть впливати (на рішення про підвищення пенсій)», - сказав Володимир Гройсман.

 

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ

СЕКРЕТАРІАТУ КМУ