Реформа пенсійного забезпечення військовослужбовців збільшить розмір їхніх пенсій на 77% та врахує інтереси учасників бойових дій

54f433aa725962da0d0fc22625743996

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева. Урядовець підтвердив, що перерахунок пенсій відбудеться з 1 січня 2018 року, одразу після прийняття відповідного Закону.

«Після початку Пенсійної реформи у 2017 році, середня пенсія по країні зросла до 2448 гривень, а середня пенсія силовиків становить 2600 гривень, тобто вони практично зрівнялись. Це є негативна та неправильна ситуація, адже військові повинні мати більшу пенсію. Тому після проведення змін у пенсійному забезпеченні військовослужбовців, за нашими розрахунками, пенсії військових мають зрости не менш як на 77 відсотків», – заявив Андрій Рева.

Міністр також акцентував увагу на дорученні Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо першочергової підтримки пенсійною реформою військовослужбовців саме тих військових, які брали участь у бойових діях захищаючи Україну. Таким чином, механізми, що запроваджує реформа, дозволять диференціювати в більшу сторону розмір пенсій цих військових, у порівнянні з військовослужбовцями, які перебували в тилу.

Прес-служба

Мінсоцполітики