medyky2-e1500280339926

Завдяки співпраці між Федерацією профспілок України, її членськими організаціями з Національною службою посередництва і примирення упродовж січня-листопада 2018 року погашено заборгованість із виплати заробітної плати в сумі 693 млн 190,5 тис. грн, або 58,7% від загальної суми боргу (1 млрд 180 млн 210,4 тис. грн), що стала основною причиною виникнення спорів та конфліктних ситуацій.

Внаслідок тривалої і наполегливої роботи ФПУ виконано одну із основних положень Стратегії діяльності Федерації профспілок України на 2016–2021 роки, норм Генеральної угоди (п. 2.88) у сфері пенсійного забезпечення, зокрема, проведено осучаснення всіх раніше призначених пенсій, що забезпечило значне зменшення розриву в розмірах пенсій осіб, які вийшли на пенсію в різні роки.

Завдяки цьому значно зріс середній розмір пенсії по відношенню до мінімальної пенсії, зменшилася частка одержувачів пенсій, розмір пенсії яких не досягає прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян.

Прес-центр ФПУ