1515685345

17 квітня ц.р. відбулося позачергове засідання правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, на якому розглядалися питання про Звіт Голови правління Фонду щодо виконання своїх повноважень, затвердження Звіту про виконання бюджету Фонду за 2018 рік, схвалення змін до бюджету Фонду на 2019 рік тощо.

Згідно наданого Звіту про виконання бюджету Фонду його доходи у минулому році становили 12,9 млрд.грн., а видатки 10,7 млрд.грн. На кінець 2018 року залишок коштів було заплановано у сумі 1,15 млрд.грн., а по факту на початок 2019 року у Фонду залишилось 2,13 млрд. грн.

На видатках по основній статті бюджету Фонду «Допомога по безробіттю» вдалось заощадити 1 208 570,9 тис.грн. (виконання 86,5%) завдяки оперативному забезпеченню роботою осіб, які її шукають. Разом з тим, у 2018 році Фонд недоотримав страхових внесків порівняно із запланованим – 487 804,6 тис.грн. (4%).

Найменше відповідають виконанню планових показників такі статті видатків як «профілактика настання страхових випадків, допомога по частковому безробіттю» - 18,1%, та «працевлаштування безробітних шляхом надання дотацій роботодавцям» - 22,8% від запланованого.

У складі всіх видатків Фонду питома вага видатків на допомогу по безробіттю становить 72,6% (7,8 млрд.грн.), а на утримання Державної служби зайнятості України (у т.ч. її інституту підготовки кадрів) – 22% (2,4 млрд.грн.).

Правління схвалило внесення змін до бюджету Фонду на 2019 рік, у якому відкориговано суму залишку на початок року до 2,13 млрд.грн., а також збільшено окремі статті видатків такі як, наприклад, «компенсація єдиного соціального внеску роботодавцям», «здійснення заходів відповідно до статті 241 Закону України «Про зайнятість населення» тощо.

Управління соціального страхування і

пенсійного забезпечення апарату ФПУ