59 main

Про це в повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, Кабінет Міністрів України розробляє механізм впровадження обов’язкової страхової пенсійної системи, яка працюватиме паралельно з чинною солідарною. В результаті українці зможуть отримувати по дві пенсії.

За його словами, накопичувальні пенсії виплачуватимуть паралельно з солідарними (ті, що є зараз). “Коли ти виходиш на пенсію, то можна цей бонус відразу зняти, а можна його розтягнути в часі”, – пояснив прем’єр.

Варто зазначити, що накопичувальна пенсійна система зачепить тих українців, які наразі продовжують працювати. Після введення обов’язкової страхової системи вони повинні будуть частину своєї зарплати відкладати на “другу” пенсію, а досягнувши пенсійного віку, зможуть використовувати ці гроші.

“Але в найближчий перспективі ми зосереджені на бюджетній підтримці пенсіонерів. Вже є комплексна програма, і найближчим часом вона розпочинається з доплат пенсіонерам, яким 80+, по 500 гривень. Друге – це підтримка пенсіонерів виплатами по 1000 гривень. Третє – це індексація пенсій, яка встановлена законом, і це треба зробити. Бо це наш обов’язок – довести пенсії до адекватного рівня”, – запевнив Шмигаль.

Довідково:

• У Верховній Раді зареєструвано законопроєкті №2683 “Про загальнообов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення”, яким пропонувалось до наявної, солідарної, пенсійної системи додати ще одну – накопичувальну;
  • 82,7% пенсіонерів отримують пенсію до 4 тис. грн, що нижче фактичного прожиткового мінімуму.

РБК-Україна