u-gosudarstva-zakonchilis-dengi

 

Юрій Кулик 25 вересня ц.р. від імені СПО об’єднань профспілок звернувся листами до Міністра соціальної політики Королевської Н.Ю. та Міністра фінансів Колобова Ю.В. з приводу існуючої заборгованості з виплат застрахованим особам допомоги по вагітності та пологах, тимчасовій непрацездатності, безробіттю та потерпілим на виробництві та висловив занепокоєння станом виконання фондами соціального страхування своїх фінансових зобов’язань перед застрахованими особами та страхувальниками.

Зокрема, він зауважив, що не зважаючи на відповідні доручення Кабінету Міністрів України та особисто Прем’єр-міністра України М.Я. Азарова щодо розв’язання зазначеної проблеми, борги перед застрахованими особами на місцях все ще залишаються значними, створюючи певну соціальну напругу. Замість того, щоб терміново виправити ситуацію та забезпечити належне фінансування страхувальників для виплати ними матеріального забезпечення застрахованим особам Казначейство України, інформуючи профспілки із зазначеного питання, посилається на необхідність опрацювання значної кількості розрахункових документів, як на причину несвоєчасного перерахування страхових виплат.

Зважаючи на складність ситуації Голова ФПУ запропонував Міністру соціальної політики, як керівнику органу державного нагляду у сфері загальнообов'язкового державного соціального страхування, та Міністру фінансів як керівнику органу, що координує роботу Казначейства України, взяти участь у засіданні Президії ФПУ 3 жовтня ц.р. під час розгляду питання «Про стан заборгованості з гарантованих виплат застрахованим особам в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування та дії ФПУ» та поінформувати про дії відомств, що вони очолюють, стосовно вирішення існуючої проблеми.

 

Департамент з питань соціального діалогу

та соціального страхування