DSC07537

 

23 лютого 2017 року відбулось засідання Президії Центральної Ради Профспілки працівників соціальної сфери України. Президія розглянула питання:

 

-Про роботу виборних органів Профспілки з профспілковими кадрами і активом та заходи щодо підвищення рівня їх роботи по виконанню статутних завдань;

-Про підсумки огляду-конкурсу первинних профспілкових організацій;

-Про План заходів Центральної Ради Профспілки з проведення Року первинної профспілкової організації;

-Про основні статистичні дані членських організацій Профспілки за 2016 рік;

-Про скликання V Пленуму Центральної Ради Профспілки та інші питання.

 

Питання роботи виборних органів Профспілки з профспілковими кадрами і активом та заходи щодо підвищення рівня їх роботи по виконанню статутних завдань розглянуто в рамках виконання рішення ІІІ з’їзду Профспілки працівників соціальної сфери України щодо здійснення ефективної кадрової політики в Профспілці.

Президія відзначила, що зміцнення виборних органів Профспілки діловими, компетентними, висококваліфікованими фахівцями, забезпечення раціонального поєднання досвідчених і молодих кадрів, удосконалення роботи з формування кадрового резерву виборних профспілкових органів сприятиме посиленню мотивації профспілкового членства, залученню працюючих в Профспілку, створенню первинних організацій Профспілки в установах, закладах та організаціях. Необхідно розглядати кадрову роботу в Профспілці, як один з пріоритетних напрямів в  діяльності організацій Профспілки всіх рівнів.

З метою підвищення ролі первинних профспілкових організацій підприємств, установ та організацій у сфері захисту трудових прав і соціально-економічних інтересів членів Профспілки, необхідності зростання їхнього авторитету у суспільному житті щороку Центральна Рада Профспілки проводить галузевий огляд-конкурс первинних профспілкових організацій. Президія розглянувши матеріали, подані конкурсною комісії, яка підвела підсумки, прийняла рішення про нагородження переможців і учасників Почесними грамотами, Дипломами та  грошовими виплатами.

 

На виконання постанови Президії Федерації профспілок України від 20.12.2016 №П-6-7 2017 рік, якою 2017 рік  оголошено Роком первинної профспілкової організації під гаслом «Активна первинка – сильна профспілка», Президією Центральної Ради Профспілки затверджено План заходів  з проведення Року первинної профспілкової організації та рекомендовано членським організаціям розробити аналогічні заходи і інформувати членів Профспілки про проведену роботу в рамках Року первинної профспілкової організації.

 

Члени Президії обговорили також РЕКОМЕНДАЦІЇ учасників круглого столу «Реформа оплати праці. Перші результати та подальші дії», організований Федерацією профспілок України 20 лютого 2017 року в рамках Всесвітнього дня соціальної справедливості за участю народних депутатів України, представників центральних органів виконавчої влади, СПО роботодавців України, профспілкових, міжнародних, наукових та громадських організацій, засобів масової інформації.

Учасники засідання наголосили, що реформа оплати праці має відбуватися на засадах справедливого розподілу результатів та підвищення рівня оплати праці до міжнародних стандартів з метою зростання престижності праці українців. А для цього необхідно об’єднати зусилля органів виконавчої влади, організацій роботодавців і профспілок з метою досягнення європейських гарантій в оплаті праці та своєчасній виплаті гідної заробітної плати кожному працюючому, належного рівня соціального захисту працівників,  соціальної справедливості, дотримання встановлених державою соціальних стандартів та гарантій.

Захист прав та інтересів членів Профспілки на гідну оплату праці , які працюють в установах та організаціях соціальної сфери має стати пріоритетом в діяльності усіх виборних органів Профспілки.

 

                                               За інформацією

Центральної Ради Профспілки  працівників соціаьної сфери України