sud

 

Про внесення Кабінетом Міністрів України на розгляд Верховної Ради України розроблений Федерацією професійних спілок України проект Закону України «Про внесення змін до ст. 34 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності»

 

ФПУ надіслано лист до Прем’єр-міністра України Гройсмана В. Б. від 26.10.2018 №11/01-09/928.

За результатами розгляду Гройсманом В. Б. було надано доручення (Трубарову В.М., Кубіву С.І., Маркаровій О.С., Петренку П.Д.) про опрацювання поданих пропозицій ФПУ та внесення узгоджених пропозицій.

         Робоча група відновила свою роботу 10.12.2018 р. За результатами засідання представники профспілок надали 26.12.2018 р. свої пропозиції щодо єдиного узгодженого проекту Закону за участю державної і профспілкової сторін.

 

Про скасування Кабінетом Міністрів України Постанови Кабінету Міністрів України від 7 жовтня 2015 р. № 817 «Про затвердження Порядку визначення суб’єкта управління об’єктами, що повернуті у власність держави, та іншим майном, суб’єкт управління якого не визначений»

 

 

ФПУ неодноразово направлялись аргументовані звернення до КМУ та Мінекономрозвитку з вимогою скасування зазначеної Постанови Кабінету Міністрів України № 817, проте відповідь Мінекономрозвитку була негативною.

Разом з цим тривають судові розгляди в Окружному адміністративному суді м. Києва:

- щодо визнання протиправними та скасування Розпорядження Кабінету Міністрів України від 29.03.2017 №221-р. «Про передачу частини будівлі на площі Народній, 5 у м. Ужгороді до сфери управління Державної судової адміністрації України» за позовом Закрпатської обласної ради професійних спілок (стадія підготовчих засідань – наступне засідання 28.02.2019).

- надається процесуальний супровід справи щодо визнання протиправними та скасування Розпорядження Кабінету Міністрів України від 11.01.2018 №13-р. «Про передачу будівлі у м. Полтаві Генеральній прокуратурі України» за позовом Полтавської обласної ради професійних спілок (суд перейшов до стадії розгляду по суті – наступне засідання 23.01.2019).

 

20.12.2018 на засіданні Урядового комітету Мінекономрозвитку був винесений проект розпорядження КМУ «Про віднесення будівлі по вул. 105-а у м. Чернігові до сфери управління Чернігівської обласної державної адміністрації»

 

 

Користувачем вказаної будівлю є Федерація профспілкових організацій Чернігівської області й використовує її під навчально-методичний центр. Завдяки поданим ФПУ запереченням до проекту розпорядження КМУ його було знято з обговорення.

В січні 2019 року відновляться судові слухання в касаційному господарському суді у складі Верховного суду України, які були зупинені в зв’язку з переглядом Великою Палатою Верховного суду справи по узагальненню судової практики щодо застосування строків позовної давності.

 

Департамент корпоративних

прав та майна ФПУ