groshi 2fd38

 

Представник профспілок на засіданні КМУ 9 жовтня порушив питання про неналежне виконання Держаним казначейством своїх обов’язків з перерахування коштів Фондів соціального страхування, внаслідок чого мають місце тривалі і масові затримки виплат застрахованим особам,  - так прокоментував нам підсумки роботи на урядовому засіданні його учасник – заступник керівника СПО профспілок, в.о. Першого заступника Голови ФПУ Г.В.Осовий.

Він звернув увагу присутніх на те, що проблеми із проходження коштів Фондів соцстраху через єдиний казначейський рахунок, стали підставою виникнення багатомільйонної заборгованості Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та інших фондів.

До Правлінь Фондів, ФПУ, до її членських організацій надходять чисельні звернення з проханням вплинути на вирішення зазначеної проблеми, що спричиняє соціальну напругу.

Г.В.Осовий поінформував, що у зв’язку з такою ситуацією він, як Голова правління Фонду на початку серпня ц.р. вже звертався до Прем'єр-міністра України і голови Казначейства з пропозицією визнати ці платежі першочерговими та прирівняти їх до захищених статей видатків державного бюджету.

У зв’язку з цим керівник СПО об'єднань профспілок, Голова ФПУ Ю.М.Кулик наприкінці вересня ц.р. від імені СПО профспілок звернувся з листами до Міністра соціальної політики Королевської Н.Ю. та Міністра фінансів Колобова Ю.В. з приводу значної заборгованості з виплат застрахованим особам та попросив їх посилити контроль за проходженням коштів фондів. Він зазначив, що кошти фондів соціального страхування затримуються органами Казначейства двічі, - вперше, коли перераховуються від центральної дирекції фонду до обласного відділення і вдруге - від обласного відділення до районного відділення.

Представник профспілок повідомив членів Уряду про те, що координаторам від профспілкової сторони в правліннях регіональних відділень фондів доручено ініціювати розгляд питання про своєчасність виплат на засіданнях правлінь і наглядових рад фондів і тримати його на контролі до повного вирішення. Він звернувся до Прем’єра з проханням посилити контроль за вирішенням цього питання та дати доручення Мінфіну забезпечити належну діяльність Казначейської служби та періодично інформувати СПО об'єднань профспілок про суми не проведених вчасно Казначейством платежів по заявкам фондів соціального страхування.

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ