20110704112601

 

До Федерації профспілок України продовжують надходити звернення від громадян та територіальних профспілкових організацій про факти затримок виплат соціальних допомог, а саме оплати допомоги з тимчасової непрацездатності за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань (листи – додаються - лист №1, лист №2) .

 

У зв’язку із соціальною гостротою цього питання воно неодноразово порушувалось представником профспілок – в.о. першого заступника Голови ФПУ Осовим Г.В. на засіданнях Уряду, зокрема, на останньому засіданні КМУ 9 жовтня ц.р.

Також ним як Головою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності зазначене питання вносилось на розгляд правління зазначеного Фонду.

Були надані відповідні доручення Прем’єр-міністра України Азарова М.Я.

На останньому засіданні правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, яке відбулось 8 жовтня 2013 року було прийнято рішення вжити усіх можливих заходів впливу для позитивного вирішення питання проходження коштів Фонду через рахунки, відкриті у відділеннях Державної казначейської служби України для повноцінного забезпечення виконання зобов’язань Фонду перед застрахованими особами.

 

  Департамент соціального діалогу та

соціального страхування апарату ФПУ