2012 11 01 budzhet

 

До Федерації профспілок України продовжують надходити звернення від громадян та територіальних профспілкових організацій про факти затримок страхових соціальних виплат, що здійснюються за рахунок коштів фондів соціального страхування, а саме оплати допомоги з тимчасової непрацездатності (додається).

З цією проблемою профспілки неодноразово звертались до Уряду, Голова ФПУ Ю.М. Кулик від імені Президії ФПУ 28 жовтня п.р. звернувся до Прем’єр-міністра України М.Я. Азарова.

І це дало певні результати. В середині жовтня було перераховано   25лн. гривень на погашення заборгованості по вагітності та   пологах і  на поховання, а як повідомила Міністр соціальної політики України Н.Королевська Уряд та Казначейство 31 жовтня п.р. виділили ще 1,5 млрд. гривень на соціальні виплати: «Казначейство виділило 1,3 млрд. грн. на страхові виплати із фондів соціального страхування, а також додаткових  244млн.грн. - на виплати допомоги по догляду за інвалідами 1 та 2 групи. Таким чином буде забезпечено 100% обсягу виплат по вагітності та пологам, виплат на поховання та регрес них виплат. Це дозволить задовольнити потребу у коштах на фінансування відповідних виплат за жовтень включно», - сказала Наталія Королевська.

Вона зауважила, що щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві та членам їх сімей, допомоги з вагітності та пологів та виплати на поховання будуть здійснені за весь жовтень, а виплати з безробіття та лікарняні виплати будуть здійснені по заявках, що надійшли до фондів у вересні.

Зокрема, Державна казначейська служба перерахувала Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності 571,5 млн. гривень.

 Виступаючи 29 жовтня ц.р. перед журналістами на Міжнародному науковому конгресі «Інформаційне суспільство в Україні», Прем’єр-міністр України М.Я. Азаров зазначив, що ситуація із соціальними виплатами буде повністю виправлена до кінця поточного року та абсолютно всі соціальні зобов’язання увійдуть в нормальний ритм фінансування.

 

Депарамент соціального діалогу та соціального страхування