7543

 

 

На сьогодні внаслідок недосконалого законодавства у сфері державних закупівель в державі склалась критична ситуація із наданням послуг медичної реабілітації постраждалим під час АТО та застрахованим особам.

Так, під загрозою зриву опинилось проведення конкурсних торгів на закупівлю реабілітаційних путівок на 2016 рік для хворих різного профілю і Виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності торги вже перенесені с 19 січня п.р. на невизначений термін. Крім того, означений фонд не проводить оплату за вже надані послуги  санаторно-курортним закладам у 2015 та у січні 2016 року. Що безпідставно виправдовується реорганізацією фондів соціального страхування.

До Федерації профспілок України надходять відповідні звернення від різних організацій. Останнє таке звернення надійшло від громадської організації «Українське товариство фізичної та реабілітаційної медицини» (додається).

Голова ФПУ Осовий Г.В. звернувся до Міністерства соціальної політики України та Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності з вимогою розглянути та вжити заходів для вирішення порушених проблем. Зазначене питання обговорювалось на нараді у Міністра соціальної політики Розенка П.В. 2 лютого п.р. за участі представників усіх сторін соціального діалогу та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Попередньо фахівцями ФПУ було розроблено та надіслано до профільних комітетів Верховної Ради України (Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення та Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я) відповідний законопроект «Про внесення змін до статті 2 Закону України «Про здійснення державних закупівель» (щодо предметів закупівлі, на яких не поширюється дія Закону), який дозволяє скоротити процедуру державних закупівель послуг з медичної реабілітації.

  Наразі триває робота із Комітетом Верховної Ради України з питань охорони здоров'я по доопрацюванню цього законопроекту та супроводу його у Верховній Раді України.

 

Управління соціального страхування

і пенсійного забезпечення ФПУ