ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Угоді про створення СПО – креативний зміст та соціальне наповнення

СПО   Актуальні питання активного й ефективного захисту законних прав та інтересів людини праці, що мають знайти відображення в Угоді про утворення СПО репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні, обговорили під час наради 1 серпня керівники репрезентативних об’єднань профспілок. Вів нараду Голова СПО об’єднань профспілок, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий. У жвавій, гострій та конструктивній дискусії навколо пропозицій до проекту Угоди взяли участь голова Конфедерації вільних..

Розпочато роботу по створенню нового СПО об’єднань профспілок

СП1    На виконання рішення консультативної наради керівників шести репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні розпочато підготовчу роботу над створенням нового Спільного представницького органу об’єднань профспілок на національному рівні. У Федерації профспілок України 19 липня ц.р. відбулося перше засідання робочої групи з підготовки проектів Угоди про утворення СПО об’єднань профспілок та Положення про СПО об’єднань профспілок. Це необхідно для початку ведення колективних переговорів з нової Генеральної угоди..

Готується нова Угода про створення СПО об’єднань профспілок

index 5 липня ц.р. відбулася консультативна нарада керівників шести репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні, під час якої обговорювалося питання створення нового Спільного представницького органу об’єднань профспілок на національному рівні. За результатами консультацій розпочато відповідну підготовчу роботу, зокрема створено робочу групу з представників профоб’єднань, на яку покладено підготовку проектів Угоди про утворення СПО об’єднань профспілок та Положення про СПО об’єднань профспілок. Засідання робочої групи відбудеться наступного тижня.  Секретаріат..

Відбулась робоча зустріч у Парламенті

Изображение 247   Сьогодні, 4 липня, відбулась зустріч керівників та фахівців ФПУ та її членських організацій з народним депутатом України, представником ФПУ від фракції політичної партії ВО «Батьківщина» у Верховній Раді України Вадимом Івченком.   Обговорено низку актуальних питань співпраці, а саме можливість внесення змін до чинного законодавства, яким було змінено порядок реєстрації профспілок, їх організацій та об’єднань.  Заступник Голови ФПУ Олександр Шубін акцентував увагу на тому, що через ухвалення минулого року..

Відповідь на лист ФПУ

30558123815 fafd9551d8   Міністерством соціальної політики України разом з Міністерством фінансів України та Пенсійним фондом України розглянуто лист ФПУ щодо вимог Ради Федерації професійних спілок України стосовно ситуації з проголошеною пенсійною реформою.   Відповідь Мінсоцполітики до ФПУ додається   Прес-центр ФПУ

Спільний лист до Президента України Петра Порошенка

1701   Федерація професійних спілок України, Федерація роботодавців України (ФРУ) і Об’єднання організацій роботодавців України (ООРУ) звернулися спільним листом до вищих державних посадовців, голів депутатських фракцій та груп у Верховній Раді України з проханням підтримати спільні пропозиції щодо реформування системи охорони здоров’я та дати відповідні рекомендації Кабінету Міністрів України. Лист підписали Голова ФПУ Григорій Осовий, Голова ООРУ Анатолій Кінах, Голова Ради ФРУ Дмитро Олійник, які пропонують створити передумови..

Відповідь профспілкам

98644   Народний депутат України, член депутатської фракції політичної партії "Об'єднання «Самопоміч» Р.С.Семенуха поінформував Голову ФПУ Г.В.Осового про розгляд Вимог Ради Федерації професійних спілок України до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо ситуації з проголошеною Урядом пенсійною реформою. У листі зокрема повідомляється, що депутатська фракція політичної партії "Об'єднання «Самопоміч» розділяє побоювання та заперечення, висловлені профспілками у зверненні Ради ФПУ, та будуть враховані.   (Лист Семенухи Р.С. додається)   Прес-центр..

Мінфін презентував своє бачення бюджетної резолюції на середньострокову перспективу

МИН   9 червня відбулася зустріч представників Міністерства фінансів України, СПО об’єднань профспілок та СПО сторони роботодавців під час якої, Мінфін презентував своє бачення проекту Основних напрямів бюджетної політики на 2018-2020 роки (далі - Проект). Так, державний секретар Мінфіну Є. Капінус оприлюднив наступні індикативні показники основних соціальних стандартів та гарантій.     Прожитковий мінімум для працездатних осіб (на кінець року),грн Мінімальна заробітна плата, грн Базовий тарифний розряд ЄТС, грн Рівень інфляції 2018 1921 3723 1762 7% 2019 2073 4176 1921 5,9% 2020 2218 4425 2073 5%   Основні цифри, представлені Мінфіном,..

АКТУАЛЬНИЙ КОМЕНТАР. Голова ФПУ Григорій Осовий виступив на засіданні Уряду з питань дерегуляції бізнесу та пенсійної реформи

IMG 0438 3333   У своєму коментарі щодо підсумків розгляду Урядом зазначених питань Григорій Осовий зауважив на тому, що пакет документів, представлений Першим віце-прем'єр-міністром Степаном Кубівим та першим заступником Міністра економічного розвитку і торгівлі Максимом Нефьодовим, спрямований на залучення в Україну інвестицій і створення нових робочих місць. «Профспілки це підтримують, - наголосив Г.Осовий, - але ми стоїмо на такій позиції, що дерегуляція і вимогливість до бізнесу це..

Привітання Голови ФПУ Григорія Осового делегатам VI з’їзду Профспілки працівників Збройних Сил України

876    Делегатам  VI з’їзду Профспілки працівників Збройних Сил України     Шановні друзі!   Від імені Федерації профспілок України сердечно вітаю вас із важливою подією у житті вашої Профспілки – VI ювілейним з’їздом. Пройдений від попереднього з’їзду шлях був не простим, насиченим життєво важливими для спілчан та всього суспільства подіями. Завдяки мужності та професіоналізму військовослужбовців Збройних Сил українська армія стала однією з найбільш боєздатних у Європі і з честю виконує покладені на неї..

Більше статей...

1. СОЦІАЛЬНИЙ ДІАЛОГ. Генеральній угоді – конструктивне наповнення
  2. Реформувати АПК: результати років «змін» та чому головним реформатором аграріїв має стати профспілка
  3. Звернення СПО об’єднань профспілок - на розгляді в Кабінеті Міністрів України
  4. Реформи – спільна справа соціальних партнерів
  5. Про звернення щодо критичної ситуації у промисловому та енергетичному комплексі України
  6. Обговорено важливі питання хімічного комплексу
  7. Працюємо над законопроектом "Про колективні договори та угоди"
  8. Премєр-Міністр України: Треба змінити модель з фінансування служби зайнятості на модель підтримки створення робочих місць
  9. Голова ФПУ Григорій Осовий взяв участь в селекторній нараді в Кабінеті міністрів України
  10. Переговори сторін соціального діалогу: розумні чи красиві?
  11. Ухвалено Державний бюджет на 2017 рік
Архiв