Профспілки виборюють підвищення соціальних стандартів

Изображение 1606   У рамках доопрацювання проекту Державного бюджету України на 2019 рік та врахування у ньому профспілкових пропозицій 15 листопада у Міністерстві фінансів України відбулась нарада голів Всеукраїнських галузевих профспілок із заступником міністра фінансів Юрієм Джигиром та керівниками структурних підрозділів Мінфіну.   Відкриваючі нараду заступник Голови ФПУ Олександр Шубін акцентував увагу на позиції профспілок щодо необхідності підвищення у проекті основного кошторису на наступний рік соціальних гарантій і стандартів,..

Умови Володимира Гройсмана: ринкова зарплата та її легальна виплата

video-translation-title-image 31 жовтня на засіданні Кабінету міністрів України під час розгляду питання щодо стану економічної ситуації в країні представник профспілок – заступник Голови ФПУ Олександр Шубін наголосив, що однією з ключових передумов для сталого економічного зростання України є забезпечення збереження та розвитку трудового потенціалу.   На переконання профспілок, ріст ВВП, що задекларовано Урядом, без наявності в країні трудових ресурсів стає фактично неможливим. Проте, «вузьким місцем» для вітчизняної економіки..

ВИМОГИ ПРОФСПІЛОК – НА КОНТРОЛІ ФПУ. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман надав відповідні доручення керівникам низки міністерств та відомств

kmu kanyuka   Прем’єр-міністром України Гройсманом В.Б. надано відповідні доручення на вимоги:   - Профспілки працівників охорони здоров’я України – № 41248/1/1-18 від 26.10.2018 (лист № 01-08/302 від 10.10.2018); № 42056/1/1-18 від 26.10.2018 (лист № 03-03/315 від 17.10.2018); № 42057/1/1-18 від 30.10.2018 (лист № 03-03/314 від 17.10.2018) (додається);   - Об’єднання профспілок Харківської області – № 41866/1/1-18 від 30.10.2018 (лист № 03/01-25/199 від 12.10.2018) (додається).     Управління соціального діалогу та колективно-договірного регулювання

ВИМОГИ ПРОФСПІЛОК – НА КОНТРОЛІ ФПУ. Відбулось обговорення законопроекту щодо посилення захисту прав працівників на своєчасну виплату заробітної плати

М В рамках реалізації вимоги профспілок № 5 «Невідкладно повернути борги по заробітній платі понад 100 тис. працівникам» 25 жовтня ц.р. відбулася профспілкова нарада з обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників на своєчасну та в повному обсязі виплату заробітної плати у випадку неплатоспроможності роботодавця», що надійшов від Мінсоцполітики на погодження СПО об’єднань профспілок. У заході взяли..

Профспілки рішуче попередили Уряд

А  17 жовтня делегація уповноважених представників Всеукраїнського профспілкового віча провела в Кабінеті Міністрів України зустріч з Віце-прем’єр-міністром України, Головою НТСЕР Павлом Розенком.  Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий окреслив консолідовані вимоги ФПУ, які щойно були одноголосно ухвалені учасниками Всеукраїнської акції протесту, а також передав пакет галузевих вимог, пропозицій, звернень та листів трудових колективів.  На зустрічі з інформацією про ситуацію в різних галузях, з конкретними вимогами та пропозиціями..

Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у червні 2018 року

А Упродовж січня-червня 2018 року в результаті заходів, спільно здійснених Національною службою посередництва і примирення (далі – НСПП) та Федерацією профспілок України щодо сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) та запобігання їх виникненню, погашено заборгованість із виплати заробітної плати в сумі 502 млн. 657,2 тис. грн. або 57,6% від загальної суми боргу (873 млн. 144,2 тис. грн.), що стала основною причиною виникнення спорів..

СОЦІАЛЬНІ ПАРТНЕРИ ВІДНОВЛЮЮТЬ РОБОТУ ФОНДІВ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ

8r1kOl6rnd915new9oD2 Спеціальна тристороння робоча група з представників профспілок, роботодавців та Мінсоцполітики має до осені напрацювати законопроект, що відрегулює роботу Фондів соціального страхування. Таке рішення прийнято на засіданні Спільного представницького органу обʼєднань всеукраїнських профспілок. Його підтримали також Міністр соціальної політики Рева А.О. та Голова СПО роботодавців Олійник Д.М.   Понад дві години тривало чергове засідання СПО обʼєднань профспілок. Основне питання – розблокування роботи Фонду соціального страхування України та Фонду..

ФПУ- ДЕРЖПРАЦІ: СПІВПРАЦЯ ДЛЯ ЛЮДЕЙ

Д   11 липня у Держпраці підписано Угоду між Федерацією профспілок України та Державною службою України з питань праці, щоб спільними зусиллями  забезпечити конституційні права громадян на належні, безпечні та здорові умови праці. Угода також має забезпечити дотримання роботодавцями  прав і гарантій застрахованих осіб, постраждалих на виробництві.   У цьому документі ставиться за мету збільшення кількості та покращення якості робочих місць з гідними та безпечними умовами праці і фокусується..

Голова ФПУ Григорій Осовий обговорив з Прем’єр-Міністром України Володимиром Гройсманом питання захисту прав профспілок, у тому числі майнових

КАБМИН   На доручення Президії Федерації профспілок України (Постанова Президії ФПУ від 21 червня) Голова ФПУ Григорій Осовий мав робочу зустріч з Прем’єр-Міністром України Володимиром Гройсманом з метою проінформувати Голову Уряду про позицію профспілок щодо наступу на права профспілок, у тому числі майнові, та запропонувати шляхи вирішення цієї актуальної проблеми. Профспілковий лідер проінформував Володимира Гройсмана про складну ситуацію, у якій опинилися профспілки у зв’язку з намаганнями з боку..

Робота над проектом Генеральної угоди продовжується

А 9 липня відбулось засідання Спільної робочої комісії для ведення колективних переговорів і підготовки проекту Генеральної угоди на новий строк. У приміщенні Міністерства соціальної політики України зібрались члени Робочої комісії об’єднань профспілок, групи повноважних представників Сторони роботодавців, групи повноважних представників Сторони органів виконавчої влади Вів засідання Керівник Робочої комісії об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Олександр Шубін. Під час засідання члени Спільної робочої комісії для ведення колективних переговорів і..

Більше статей...

1. ЗАЯВА Федерації профспілок України щодо зволікання влади із підвищенням мінімальної заробітної плати
  2. Міжнародний семінар з питань ведення соціального діалогу
  3. Держава та цінове регулювання: чи треба, а якщо треба, то як?
  4. Школа профспілкових переговірників
  5. Підбито підсумки виконання Генугоди на 2016-2017 роки
  6. ЗАСІДАННЯ СПО. Підвищувати якість та ефективність діяльності
  7. На часі ротація Голови НТСЕР