Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у червні 2018 року

А Упродовж січня-червня 2018 року в результаті заходів, спільно здійснених Національною службою посередництва і примирення (далі – НСПП) та Федерацією профспілок України щодо сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) та запобігання їх виникненню, погашено заборгованість із виплати заробітної плати в сумі 502 млн. 657,2 тис. грн. або 57,6% від загальної суми боргу (873 млн. 144,2 тис. грн.), що стала основною причиною виникнення спорів..

СОЦІАЛЬНІ ПАРТНЕРИ ВІДНОВЛЮЮТЬ РОБОТУ ФОНДІВ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ

8r1kOl6rnd915new9oD2 Спеціальна тристороння робоча група з представників профспілок, роботодавців та Мінсоцполітики має до осені напрацювати законопроект, що відрегулює роботу Фондів соціального страхування. Таке рішення прийнято на засіданні Спільного представницького органу обʼєднань всеукраїнських профспілок. Його підтримали також Міністр соціальної політики Рева А.О. та Голова СПО роботодавців Олійник Д.М.   Понад дві години тривало чергове засідання СПО обʼєднань профспілок. Основне питання – розблокування роботи Фонду соціального страхування України та Фонду..

ФПУ- ДЕРЖПРАЦІ: СПІВПРАЦЯ ДЛЯ ЛЮДЕЙ

Д   11 липня у Держпраці підписано Угоду між Федерацією профспілок України та Державною службою України з питань праці, щоб спільними зусиллями  забезпечити конституційні права громадян на належні, безпечні та здорові умови праці. Угода також має забезпечити дотримання роботодавцями  прав і гарантій застрахованих осіб, постраждалих на виробництві.   У цьому документі ставиться за мету збільшення кількості та покращення якості робочих місць з гідними та безпечними умовами праці і фокусується..

Голова ФПУ Григорій Осовий обговорив з Прем’єр-Міністром України Володимиром Гройсманом питання захисту прав профспілок, у тому числі майнових

КАБМИН   На доручення Президії Федерації профспілок України (Постанова Президії ФПУ від 21 червня) Голова ФПУ Григорій Осовий мав робочу зустріч з Прем’єр-Міністром України Володимиром Гройсманом з метою проінформувати Голову Уряду про позицію профспілок щодо наступу на права профспілок, у тому числі майнові, та запропонувати шляхи вирішення цієї актуальної проблеми. Профспілковий лідер проінформував Володимира Гройсмана про складну ситуацію, у якій опинилися профспілки у зв’язку з намаганнями з боку..

Робота над проектом Генеральної угоди продовжується

А 9 липня відбулось засідання Спільної робочої комісії для ведення колективних переговорів і підготовки проекту Генеральної угоди на новий строк. У приміщенні Міністерства соціальної політики України зібрались члени Робочої комісії об’єднань профспілок, групи повноважних представників Сторони роботодавців, групи повноважних представників Сторони органів виконавчої влади Вів засідання Керівник Робочої комісії об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Олександр Шубін. Під час засідання члени Спільної робочої комісії для ведення колективних переговорів і..

ЗАЯВА Федерації профспілок України щодо зволікання влади із підвищенням мінімальної заробітної плати

заантаження   Федерація професійних спілок України, як найбільш чисельне профспілкове об’єднання в Україні, що представляє інтереси понад 5 млн членів профспілок, обурена зволіканням Уряду та Верховної Ради України щодо прийняття рішення про підвищення мінімальної заробітної плати у 2018 році до рівня фактичного прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Конституцією України (стаття 48) визначено право кожного громадянина на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім'ї. Перелік потреб, необхідних для..

Міжнародний семінар з питань ведення соціального діалогу

P80625-095218   За ініціативи Сторони профспілок 25 червня ц.р. розпочав свою роботу дводенний Міжнародний семінар, який по заявці Київської міськпрофради проводить представництво ЄС з питання «Соціальний діалог на регіональному рівні». З привітальним словом виступили: голова Київської міської ради профспілок Валентин Мельник; заступник голови Київської міської державної адміністрації з питань самоврядних повноважень Олексій Резніков; голова Спільного представницького органу роботодавців у м.Києві Андрій Антонюк. заступник голови Об’єднання роботодавців України Василь Піддубний; народний депутат України, представник..

Держава та цінове регулювання: чи треба, а якщо треба, то як?

БИЗ Що має зробити держава для забезпечення цінової стабільності? Це запитання стало головним у дискусії учасників круглого столу «Державне цінове регулювання в Україні: аргументи за і проти», проведеного 19 червня Офісом ефективного регулювання (BRDO) у Бізнес-центрі IQ. У заході взяла активну участь профспілкова сторона.  Учасники заходу обговорили наступні питання: чи ефективне державне цінове регулювання сьогодні; у яких випадках державне цінове регулювання має бути запроваджено; чи мають..

Школа профспілкових переговірників

АР   18 червня у Львові розпочала свою роботу «Школа профспілкових переговірників». Цього разу тема семінару – тренінгу «Роль поведінкової моделі DISC в колективних переговорах». Учасники прослухають низку лекцій щодо етапів переговорного процесу, структури переговорів, відпрацюють отримані теоретичні знання на практиці, визначаючи типи темпераменту людини, сильні та слабкі сторони кожної поведінкової моделі.   АР1     Управління соціального діалогу та колективно договірного регулювання

Підбито підсумки виконання Генугоди на 2016-2017 роки