Підбито підсумки виконання Генугоди на 2016-2017 роки

А    21 травня у приміщенні Міністерства соціальної політики відбулось засідання Спільної робочої комісії Сторін з підбиття підсумків виконання Генеральної угоди на 2016-2017 роки. Головували на засіданні представники трьох сторін соціального діалогу – профспілок, роботодавців та урядовців. Профспілкову делегацію очолював керівник Робочої комісії об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Олександр Шубін. Під час наради її учасники обговорили низку актуальних питань, серед яких:   1. Про виконання положень Генеральної угоди на 2016 – 2017 роки..

ЗАСІДАННЯ СПО. Підвищувати якість та ефективність діяльності

В9 14 травня відбулось засідання Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні. Вів засідання Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.   Засідання проходило дуже жваво та зацікавлено. Це й не дивно, бо питання порядку денного були важливі та актуальні, зачіпали болючі для членів профспілок, людей праці проблеми. Це й пенсійне забезпечення, і  соціальне страхування, і питання Трудового кодексу. Заслухавши інформацію керівника Управління соціального страхування..

На часі ротація Голови НТСЕР

24012018 2 Співголова Національної тристоронньої соціально-економічної ради (НТСЕР) від профспілкової Сторони, Голова СПО об’єднань профспілок Григорій Осовий та заступник Співголови НТСЕР від Сторони роботодавців, Голова СПО сторони роботодавців на національному рівні Дмитро Олійник звернулись листом до Президента України Петра Порошенка щодо вирішення питання з призначення на посаду Голови НТСЕР Анатолія Кінаха - Співголови Національної ради від Сторони роботодавців. У листі зазначається, що відповідно до Закону України «Про..

З ПЕРШИХ ВУСТ. Григорій Осовий: «Засідання НТСЕР проходило в жорсткій дискусійній боротьбі щодо збереження та розвитку трудового потенціалу»

Изображение 279 На засіданні НТСЕР, що відбулося 5 квітня, профспілкова сторона загострила проблему збереження та розвитку трудового потенціалу. У гарячій дискусії навколо  цього питання взяли участь також відомі науковці Елла Лібанова, директор Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М.В.Птухи, академік НАН України, і Валерій Геєць, директор Інституту економіки та прогнозування, академік НАН України, які ще раз підтвердили, що ситуація на ринку праці набуває все більш драматичного..

5 квітня НТСЕР обговорила проблему збереження та розвитку трудового потенціалу України

Изображение 133   Розгляд цього надважливого для країни питання на засіданні Національної тристоронньої соціально-економічної ради було ініційовано профспілками.   Від сторони органів виконавчої влади з доповіддю виступила Ольга Крентовська, перший заступник Міністра соціальної політики України. Від сторони роботодавців - Анатолій Кінах, Співголова НТСЕР, Голова Об’єднання організацій роботодавців України. Від профспілок - Олександр Шубін, заступник Співголови Національної ради від профспілкової сторони, заступник Голови ФПУ. Вів засідання Голова НТСЕР, віце-прем'єр-міністр України..

ПРЕДСТАВНИК ПРОФСПІЛОК СЕРГІЙ КАПЛІН ВЗЯВ УЧАСТЬ У КОНФЕРЕНЦІЇ ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ «АРСЕЛОРМІТТАЛ КРИВИЙ РІГ» - РОБІТНИКИ ВСТУПИЛИ В ТРУДОВИЙ СПІР ІЗ ВЛАСНИКОМ

29063758 1913515855387076 4753987719177707492 o   Працівники промислового гіганта «АрселорМіттал Кривий Ріг» - легендарної «Криворіжсталі», проголосували за старт процедури трудового спору із керівництвом комбінату і готуються до страйку. Підтримав робітників Представник Федерації профспілок України Сергій Каплін. Втім, конференцію трудового колективу, призначену на 27 березня, всіляко намагались зірвати. Напередодні події містом поширювали провокаційні листівки і газети із дискредитацією профспілок і мети зібрання. А в день проведення – частину делегатів..

Голови профільних профспілок обговорили з народним депутатом Андрієм Вадатурським можливості розвитку внутрішнього водного транспорту

20180321 165531 Відновлення річкових перевезень та захист суднобудівної галузі обговорили голова профспілки працівників річкового транспорту Микола Чубай, заступник голови профспілки працівників суднобудування Олександр Малій та очільник профспілки працівників рибного господарства Петров Михайло під час зустрічі з народним депутатом Андрієм Вадатурським 21 березня. За словами нардепа, на стадії розробки знаходиться ряд законопроектів для комплексного відновлення галузі водного транспорту. Пріорітетом є створення робочих місць в Україні та захист внутрішнього..

СОЦІАЛЬНИЙ ДІАЛОГ. Продовжується обговорення проекту Генеральної угоди

IMG 20180320 111714 20 березня відбулось засідання тристоронньої Робочої групи з питань Загальних, заключних положень, соціального діалогу  проекту Генеральної угоди на новий строк.   Представники всіх трьох сторін соціального діалогу – профспілок, роботодавців та Уряду – обговорили відповідні пункти документу, висловили свої пропозиції.   Прес-центр ФПУ   IMG 20180320 111620   IMG 20180320 111818

ЗАСІДАННЯ СПО. За сумлінну працю – гідну оплату

IMG 3861   Підтримати проект наказу Мінінфраструктури «Про затвердження Тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою» за умови направлення приросту доходів, отриманих за рахунок підвищення Тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою на збільшення фонду оплати праці працівників основної професії. Таке рішення прийнято на засіданні СПО об’єднань профспілок, що відбулось 14 березня.   Вів засідання Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ..

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. СПО об’єднань профспілок засудив спроби вилучити профспілки працівників бюджетної сфери від колективно-договірного процесу та прийняв у зв’язку з цим низку рішень

IMG 3827 Категорично засудити спроби учасників переговорів з укладання Генеральної угоди на новий строк від урядової сторони запровадити дискримінаційні норми ведення колективних переговорів, вилучаючи профспілки працівників бюджетної сфери від колективно-договірного процесу, що гарантовано міжнародним та українським законодавством. Таке рішення прийнято 14 березня на засіданні  Спільного представницького органу  репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні (Угода про утворення СПО об’єднань профспілок від 08.09.2017р). Вів засідання Голова СПО..

Більше статей...

1. Вадим Івченко: Землю потрібно давати тим, хто хоче на ній працювати
  2. ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Новій Генеральній угоді - соціальне наповнення
  3. Обговорюються напрями проекту Генеральної угоди
  4. Профспілкова ініціатива щодо запровадження Дня профспілок має підтримку
  5. Відбулось засідання Президії НТСЕР
  6. СПО об'єднань профспілок розглянуто законопроект щодо підвищення ефективності превентивних антикорупційних механізмів
  7. Міністерства за дорученням Прем’єра надають відповіді профспілкам
  8. Виконання доручень Прем’єр-міністра на контролі профспілок
  9. СПО об'єднань профспілок розглянуто законопроект щодо посилення відповідальності за захоплення та знищення будівель та споруд, що забезпечують діяльність об’єднань громадян
  10. Профспілки – у фарватері боротьби за трудові права
  11. Відповіді ФПУ від Міністерств за дорученням Прем'єр-міністра України В. Гройсмана
Архiв
<< < Травень 2018 > >>