IMG 20191007 144621

7 жовтня 2019 року у Будинку профспілок у Києві відбулась робоча зустріч профспілкового активу, керівництва Федерації профспілок України, її членських організацій з головою Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галиною Третьяковою.

Починаючи розмову Голова ФПУ Григорій Осовий акцентував увагу на тому, що співробітництво профспілок з парламентарями над новаціями соціально-трудового законодавства має тривалий термін та завжди приносило взаємну користь.

Отже, у рамках соціального діалогу воно має бути продовжено.

Галина Третьякова запевнила, що технологія співпраці Комітету з профспілками на рівні попереднього обговорення законопроектів не зміниться. Зокрема, у процесі роботи над новим Трудовим кодексом, вже розпочато консультації з громадськими організаціями та профспілками.

У ході обговорення змін до трудового законодавства профспілкові представники акцентували на підтримці проекту Трудового кодексу (реєстр. № 1658), який був прийнятий Верховною Радою України минулого скликання у першому читанні, і при його підготовці до другого читання у форматі тристоронньої робочої групи пройшов широке громадське обговорення та міжнародну експертизу.

Як поінформувала Голова профільного парламентського Комітету, в проекті нового документу плануються зміни до процедури прийняття-звільнення найманого працівника, щодо тривалості відпусток, процедури проведення страйків тощо. Однак, за її словами, консультації з суспільно-значимих питань, таких як розробка та ухвалення нового трудового законодавства продовжиться.

- Ми не змінюємо формату роботи з профспілками і будемо проводити з зазначеного питання консультації так довго, як це буде потрібно для досягнення балансу інтересів сторін. – Діалог з профспілками має тривати, бо ви є представниками суспільства, - зазначила Г.Третьякова.

IMG 20191007 150158

Прес-центр ФПУ