105705421 169610404567975 5543766177150084853 n

Відповіді   народних   депутатів України  на  звернення Кіровоградської обласної організації профспілки освітян проти прийняття законопроекту №2681.

ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ'ЄДНАННЯ «БАТЬКІВЩИНА» підтримує профспілку щодо неприйняття законопроекту №2681.

У відповіді політичної партії "ВО Батьківщина" на звернення обласної організації освітян Кіровоградщини зазначається, що законопроект №2681 порушує фундаментальні Конвенції Міжнародної організації праці, а також основні принципи діяльності профспілок - незалежність, самоврядність та невтручання держави у її діяльність. Це є загальновизнані норми міжнародного і національного законодавства, а також безперечні умови функціонування системи соціального партнерства.

 

Народний депутат України ВЕЛИЧКОВИЧ М.Р. підтримує профспілку щодо неприйняття законопроекту №2681.

У своєму листі народний депутат зазначив, що поділяє застереження профспілки і вважає неприпустимим обмежувати права професійних спілок та повідомляє, що 20 травня 2020р. за включення даного законопроекту в порядок денний сесії він і фракція «Європейська солідарність» не голосували.

 

Відповідь народного депутата України, члена депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Дануци О.А. на звернення обласної організації профспілки освітян проти прийняття законопроекту №2681.

У своєму листі народний депутат зазначив, що повністю підтримує необхідність удосконалення та осучаснення правового регулювання діяльності профспілок, в т.ч., щодо їх участі у трудових відносинах. В той же час у законопроекті пропонується обмеження прав і гарантій діяльності профспілок, чим порушується державна гарантія на реалізацію трудових прав громадян, а також принципи незалежності, самоврядності, невтручання держави в діяльність профспілок, які є загальновизнаними нормами міжнародного і національного законодавства та умовами функціонування системи соціального партнерства.
Тому законопроект №2681 в такому вигляді не може бути підтриманий ВРУ і потребує суттєвого доопрацювання.

Кіровоградська обласна організація Профспілки освітян