1443178528 ntser

25 серпня у Києві у Будинку профспілок у режимі онлайн-конференції відбулось засідання профспілкової сторони Національної тристоронньої соціально-економічної ради (НТСЕР), де були узгоджені питання для розгляду Національною радою, її Президією та Комітетами у IV кварталі 2020 року.

Зокрема, підтримано пропозицію Київської міськпрофради щодо включення до порядку денного засідання Комітету НТСЕР з питань економічного розвитку та підприємництва Нацради питання про стан реалізації у 2020 році Стратегії відродження авіабудування України (в контексті розгляду комплексного питання про формування стратегічних галузей України) та щодо ситуації на ринку праці.

За інформацією Співголови НТСЕР від профспілкової Сторони Григорія Осового, згідно черговості ротації Голови НТСЕР в Раді має головувати Сторона роботодавців. Вирішено запропонувати Урядовій Стороні та Стороні роботодавців провести засідання Президії Нацради та засідання НТСЕР в термін не пізніше 15 вересня – до подання Урядом на розгляд Верховної Ради України проєкту Державного бюджету України на 2021 рік.

Заслухано інформацію про профспілкову оцінку стану виконання Рекомендацій слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на тему: «Сучасний стан українських профспілок. Потреба у перезавантаженні соціального/публічного діалогу».

Учасники наради вирішили звернутись до членів Комітету Верховної Ради України з питань соцполітики з ініціативою щодо проведення зустрічі з представниками всеукраїнських профспілок та профоб’єднань за участі членів профспілкової Сторони НТСЕР з метою обговорення нагальних питань подальшої співпраці.

Управління з соціально-економічних питань та соціального діалогу

Київської міської ради профспілок