photo 2024 01 16 10 39 36 7

16 січня у Запорізькій обласній раді профспілок відбулася робоча зустріч в.о. начальника відділення Національної служби посередництва і примирення (НСПП) в Запорізькій області (Далі - Відділення) Оксани Клепач, головного спеціаліста Відділення Марини Пель з в.о. голови Запорізької обласної ради професійних спілок Тамарою Белесковою та головою Запорізької обласної організації Профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості та побутового обслуговування населення, арбітром НСПП Аллою Малигіною.

 

У ході зустрічі були підведені підсумки співпраці Відділення та Запорізької обласної ради професійних спілок у 2023 році та обговорено подальший розвиток та вдосконалення соціального діалогу в регіоні.

Оксана Клепач поінформувала присутніх про діяльність  робочих груп щодо підготовки проектів ЗУ «Про колективні трудові спори» та «Про соціальний діалог  в Україні», що постійно висвітлюються на офіційному сайті НСПП, а також про порядок продовження дії свідоцтв про підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців. 

Тамара Белескова звернула увагу на факти заборгованості по заробітній платі на окремих підприємствах міста та необхідності спільного обговорення пропозицій до Трудового кодексу України, який розроблений Міністерством економіки України

За результатами робочої зустрічі були визначені плани подальшої взаємодії  з метою стабілізації стану соціально-трудових відносин у трудових колективах Запорізької області та сприяння розвитку соціального діалогу в Запорізькій області.

photo 2024 01 16 11 28 21

Запорізька обласна рада професійних спілок