IMG 0279

 

Подання 18 травня передали в.о. заступника Голови ФПУ Олександр Шубін і народний депутат України від фракції «Батьківщина» Вадим Івченко.

 

Відповідаючи на запитання журналістів Олександр Шубін зауважив, що СПО об’єднань профспілок, розглянувши звернення Профспілки авіапрацівників України, ухвалив рішення звернутися до народних депутатів України за підтримкою, щоб не допустити звуження прав окремих категорій працівників при їх виході на пенсію.

 

IMG 0288

 

Зокрема, для льотчиків, працівників випробного складу авіації, працівників освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери та ін. категорій, хто працює у шкідливих та особливо небезпечних умовах праці, погіршуються умови виходу на пенсію. Змінами до законодавства для них встановлюються граничні терміни пенсійного віку, з якого вони можуть виходити на пенсію, збільшується пенсійний стаж, що дає право виходу на пенсію тощо.

- Це саме ті категорії професій, для яких встановлено право дочасного виходу на пенсію по рекомендації медицини праці, - наголосив представник профспілок, - ми маємо подбати про цих людей, тому що від їхньої роботи залежить безпека громадян. І профспілки вдячні тим народним депутатам, які підтримали наше звернення, і підписали таке конституційне подання, що дає можливість забезпечити права українських працівників, - підкреслив О.Шубін.

 

IMG 0270

 

Вадим Івченко повідомив, що на звернення СПО профспілок відгукнулися депутати фактично усіх фракцій ВР, а також позафракційні. За дуже короткий термін вдалося зібрати необхідну кількість підписів та підготувати відповідне звернення до Конституційного Суду.

- Ми звернулися до КС, щоб скасувати те рішення, яке не на користь людей, - наголосив народний депутат. - Подання стосується закону №911-VIII, внесеного Урядом та проголосованого Верховною Радою, але цей закон порушує Конституцію, оскільки звужує зміст та обсяг вже існуючих прав та свобод, - пояснив В.Івченко.

Він подякував профспілкам за конструктивні пропозиції та запевнив щодо перспектив подальшого співробітництва народних обранців та профспілок у вирішенні найважливіших для громадян проблем.

 

IMG 0248

 

Прес-центр ФПУ